Setari Cookie-uri

33 de femei care au indraznit sa schimbe lumea

In numarul din luna aceasta a revistei O, The Oprah Magazine, jurnalista Catherine DiBenedetto a realizat un top al celor mai puternice femei inca de la inceputul timpurilor si pana in zilele noastre.

In numarul din luna aceasta a revistei “O, The Oprah Magazine”, jurnalista Catherine DiBenedetto a realizat un top al celor mai puternice femei inca de la inceputul timpurilor si pana in zilele noastre.

1. Anul 600 i.Hr pana in 200 i.Hr – femei razboinice: In randul nomazilor nu doar barbatii erau neinfricati si razboinici, ci si femeile.

2. In jurul anului 39 – Surorile vietnameze Trung Trac si Trung Nhi: Cele doua surori au reusit sa provoace o revolta impotriva chinezilor, revolta care s-a desfasurat pe o perioada de 4 ani.

3. In jurul anului 395 – Fabiola: A construit unul dintre primele spitale din lume pentru oamenii saraci si fara locuinta din Roma.

4. in jurul anului 1001 - Murasaki Shikibu: A scris primul roman din lume, “Genji Monogatari”, un potret despre viata de la Curtea Imperiala Japoneza.

5. 1429 – Ioana d’Arc: Cunoscuta si sub numele de “fecioara din Orleans”, Ioana d’Arc a condus armata franceza in numeroase batalii impotriva englezilor. Ea a adus victoria Frantei de nenumarate ori, datorita vocilor divine pe care le auzea.

6. in jurul anului 1579 – Grace O’Malley, pe numele sau adevarat Graine Ni Mhaille, a fost unul dintre piratii care au luptat impotriva navelor cu marfuri de origine engleza ce treceau prin apele irlandeze.

7. in jurul anului 1613 – Artemisia Gentileschi: Fiica artistului Italian Orazio Gentileschi, Artemisia Gentileschi este unul dintre primii pictori ai stilului baroc. Operele sale sunt caracterizate prin obscuritate, dramatism si violenta grafica.

8. 1777 – Sybil Ludington: In noaptea de 26 aprilie 1777, tanara de doar 16 ani a mers 40 de mile pe jos pentru a alerta fortele coloniale americane de sosirea trupelor inamice.

9. 1805 – Sacagawea facea parte din tribul american Shoshone. Femeia i-a insotit pe Lewis si Clark in faimoasa lor expeditie din Vestul Statelor Unite, devenind ghidul acestora. Sacagawea este cunoscuta pentru curajul si puterea de care a dat dovada, parcurgand mii de kilometri alaturi de cei doi barbati si tinandu-si copilul infasurat intr-un material prins de spatele ei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.