Setari Cookie-uri

33 de femei care au indraznit sa schimbe lumea

In numarul din luna aceasta a revistei O, The Oprah Magazine, jurnalista Catherine DiBenedetto a realizat un top al celor mai puternice femei inca de la inceputul timpurilor si pana in zilele noastre.

10. 1814 – Dolley Madison: Sotia celui de-al patrulea presedinte al Statelor Unite, Dolley Madison a reusit ca pe parcursul a celor 8 ani de mandat, sa faca din Casa Alba o adevarata atractie turistica.

11.
1862 – Sarah Rosetta Wakeman s-a imbracat in barbat si a reusit sa fuga de acasa pentru a lupta in razboiul civil american.

12. 1867 – Ida Lewis a fost denumita cea mai curajoasa femeie din America dupa ce a salvat 18 persoane in perioada in care a stat la Lime Rock. De asemenea, pentru acest act de barbatie ea a primit Medalia de Aur.

13.
1872 – Victoria Claflin Woodhull este prima femeie care a candidat la presedintia Statelor Unite.

14. 1906 – Madam C.J. Walker a realizat produse cosmetice pentru femeile de culoare. Astfel, compania ei a devenit una dintre cele mai puternice companii din acele timpuri.

15. 1912 – Henrieta Swan Leavitt, un astronom american, a descoperit relatia dintre distanta si lumina, descoperire care a schimbat radical astronomia, insa pentru care nu a primit nicio recunoastere in timpul vietii.

16. 1914 – Tiny Broadwick a fost prima femeie care s-a lansat cu parasuta deasupra apei.

17. 1916 – Margaret Sanger a deschis o clinica pentru femeile insarcinate.

18. 1916 – Mary Pickford: Vedeta a fost denumita de catre Institutul American al Filmului una dintre cele mai mari actrite feminine din toate timpurile.

19. 1937 – Amelia Earhart este prima femeie pasager care a traversat cu avionul Atlanticul.

20. 1938 – Anna Mary Robertson Moses mai este cunoscuta si ca “Bunica Moses”. Femeia a reusit performanta de a ajunge un pictor celebru la o varsta inaintata, primul sau tablou fiind vandut la 78 de ani.

21. 1941 – Femeia minune este prima femeie super-erou care a aparut in cartile cu benzi desenate. Personajul a fost creat de catre William Moulton Marston.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.