Setari Cookie-uri

Interviu cu Cristi Minculescu: Visul meu a fost sa visez mereu

Rock FM a primit de curand vizita a unei mari legende a rockului romanesc: Cristi Minculescu, solistul trupei Iris.

Rock FM a primit de curand vizita a unei mari legende a rockului romanesc: Cristi Minculescu, solistul trupei Iris.

"Visul meu a fost sa visez mereu", a marturisit Cristi Minculescu, adaugand ca a existat un vis comun al generatiei sale - acela de a fi liber. "Dictatura uneste oamenii, pentru ca e o suferinta comuna, iar democratia, din pacate, ii desparte pe oameni, din cauza intereselor diferite. Cred ca sunt in asentimentul acelei generatii zicand ca in primul rand am avut nevoie de o libertate spirituala, de asta aveam nevoie in primul rand", a marturisit Cristi el.

Rock FM: Ce visau cei din generatia ta? Visele tale sunt si ale generatiei tale?

Cristi Minculescu: Nu cred, adica nu pot sa generalizez. E foarte simplu: dictatura uneste oamenii, pentru ca e o suferinta comuna, iar democratia, din pacate, ii desparte pe oameni, din cauza intereselor diferite. Cred ca sunt in asentimentul acelei generatii zicand ca in primul rand am avut nevoie de o libertate spirituala, de asta aveam nevoie in primul rand.

Rock FM: Cum sunt romanii acum?

Cristi Minculescu: Cred ca sunt foarte debusolati si foarte dezorientati, spiritual cred ca sunt intr-un el de “no man’s land”, nu stiu incotro sa o ia. Asta e cea mai periculoasa stare de fapt si cu dezamagirea acestor aproape 22 de ani, pentru ca in doua luni sunt 22 de ani de la evenimentele din decembrie 1989.

Rock FM: La ce apelezi atunci cand vrei sa iei o pauza de la rutina zilnica?

Cristi Minculescu: Nu prea am cum, la vremurile in care traim. Vremurile acestea ma obliga sa nu am nicio pauza. Ceea ce imi pot permite e, poate anual, vacanta aceea in Brazilia de un pic peste doua saptamani.

Trebuie sa imi reprim vointa de a ma mai relaxa un pic, pentru ca regimul de munca e foarte dur, foarte aspru si nu iti permite niciun fel de relaxare.


Rock FM: Daca n-ai fi cantat, ce ai fi vrut sa faci?

Cristi Minculescu: Mie imi place foarte mult istoria si probabil ca as fi fost in domeniul acesta, cu toate ca, la insistentele parintilor, am dat la facultate si am reusit la Hidrotehnica.

Rock FM: Iti plac motocicletele?

Cristi Minculescu: Da, imi plac, pentru ca la Craiova, in copilarie, toti de pe strada aveau IJ-uri, Jawa si MZ-uri si ne mai plimbau, ne puneam pe rezervor, desi nu aveau voie, ne plimbau pe stradute laturalnice. Pe urma am vazut “balaurii”: Harley, Triumph, Indian. Eu am o problema: imi place viteza foarte mult si de aceea nu conduc si nu am masina.

Rock FM: Ce ai face daca te-ai inscrie la concursul nostru si ai castiga chopperul?

Cristi Minculescu: Pai la ce marca e, probabil ca m-as risca: as da examen, ca te obliga motorul in sine sa faci chestia asta.

Rock FM: La ce piesa rock te gandesti cand te uiti la chopper?

Cristi Minculescu: Ca ritm si nu ca versuri, la "Walk All Over You" si "If You Want Blood" de la ACDC, la "Kill the King" de la Rainbow. Si la Born To Be Wild.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.