Setari Cookie-uri

Top 5 atractii turistice in Ohrid, Macedonia

Getlokal.ro te invita la concurs: castiga o vacanta in Macedonia!

Ohrid e un loc spectaculos : de la istorie pana la panorama. Initial numit „Orasul Luminii” si ramas in scrieri din 879 ca „Orasul de pe stanca”, Ohrid iti promite o intalnire cu adevarata Macedonie... Care sunt top 5 atractii turistice in Ohrid, Macedonia?


1.Lacul Ohrid
– sau “Marea de apadulce a Macedoniei”, datorita dimensiunilor sale, este unul dintre cele mai vechi si mai adanci lacuri din Europa (adancime maxima – aproximativ 300m), inclus inca din 1980 pe lista patrimoniului UNESCO. Recomandam o croaziera din Portul Ohrid!

Foto by Prince Roy, Flickr.com

2.Fortareata Tarului Samuil – 3 km de ziduri si turnuri inalte, ramasite ale fortaretei Tarului Samuil ofera o priveliste excelenta asupra orasului si asupra lacului Ohrid.

3.Muzeul din Ohrid - unul dintre cele mai vechi muzee din lume,instalat in casa familiei Robev, pe langa numeroasele vestigii arheologice si de patrimoniu, sculpturi preistorice sau din perioadele antica si medievala, cuprinde si atelierul de hartie realizata manual, unde vi se explica procesul prin care hartia este realizata exclusiv din apa si anumite bucatele de lemn.

Citește și:

4.Teatrul Antic – Desi construit pentru spectacole de teatru, muzica si poezie, in timpul perioadei romane a devenit campul luptelor de gladiatori, apoi locul in care erau executati crestinii. Dupa incetarea ocupatiei romane, teatrul a fost acoperit cu pamant de catre locuitori, tocmai pentru ca amintea de suferintele incercate.Ramasitele teatrului antic au fost scoase la lumina si redate circuitului turistic in jurul anilor 1980.

5.Parcul National Galicica – se afla in apropierea orasului, pe muntele Galicica; merita vizitat datorita frumusetii naturale, a vegetetie ibogate si a faunei opulente, motive pentru care a si fost declarat parc national.

Nu putem trece cu vederea nici manastirile din Ohrid – se spune ca in perioada romana, aici existau 365 de biserici, cate una pentru fiecare zi a anului.

Citește și:

Daca vrei sa vizitezi Ohrid, participa la campania getlokal.roGetHoliday! Poti castiga (prin tragere la sorti) weekenduri la munte in Romania (Voineasa) si Bulgaria (Veliko Tarnovo) sau o vacanta in Macedonia, la Ohrid!

BONUS! Pentru cititoarele kudika.ro, getlokal ofera inca un premiu – un weekend pentru doi, la Veliko Tarnovo!

Vrei o vacanta de poveste?

Vizionare placuta


Kudika
24 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.