Setari Cookie-uri

Brad Pitt, gest incredibil pentru comunitatea gay

Brad Pitt face tot posibilul pentru a sprijini legalizarea casatoriilor gay.

Actorul american Brad Pitt a lansat un apel public, donand el insusi suma de 100.000 de dolari, unei asociatii care sprijina legalizarea casatoriilor gay, o chestiune ce va fi votata saptamana viitoare in patru state americane, informeaza AFP, conform Mediafax.

Actorul a lansat un apel urgent, indemnandu-i pe americani sa faca donatii, in urmatoarele 24 de ore, pentru Human Rights Campaign (HRC), o asociatie care lupta pentru drepturile homosexualilor si pentru legalizarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex. Pentru fiecare dolar donat, actorul va dona aceeasi suma, pana la pragul de 100.000 de dolari.

Un referendum pentru legalizarea casatoriilor homosexuale va avea loc saptamana viitoare, in acelasi timp cu scrutinul prezidential, in statele americane Maine, Maryland, Minnesota si Washington.

"Este ultima noastra sansa de a face diferenta", a spus Brad Pitt in mesajul sau, publicat pe pagina principala a site-ului organizatiei Human Rights Campaign. "Daca sunteti ca mine, atunci nu vreti sa fiti nevoiti sa va intrebati, a doua zi dupa alegeri: «ce as fi putut sa fac?»".

Citește și:

"Cuplurile homosexuale - prietenii nostri, vecinii nostri - trebuie sa beneficieze de aceeasi protectie ca oricine altcineva", a adaugat actorul american. "Donati in contul National Marriage Fund de la HRC imediat, asa cum am facut eu, si, impreuna, vom face ca tara noastra sa progreseze, pana in ziua cand nu vor mai exista cetateni de clasa a doua".

Casatoria oficiala dintre doi barbati sau dintre doua femei nu este recunoscuta la nivel federal, dar este recunoscuta in sase dintre cele 50 de state americane si in capitala federala Washington. Ea a fost validata in alte doua state americane, unde trebuie sa fie votata prin referendum inainte de a intra in aplicare.

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.