Setari Cookie-uri

Foto: El a vandut cele mai BUNE piese in ultimii 60 de ani

El este artistul preferat al oamenilor care stiu sa aprecieze adevarata muzica.

Cantaretul Elton John se afla pe primul loc in topul celor mai bine vandute single-uri din Marea Britanie, cu doua piese care s-au vandut in 4,9 milioane de copii fiecare, potrivit Official Charts Company, asociatia care publica topul muzical britanic, care a implinit, luni, 60 de ani de existenta, informeaza Mediafax.

De la infiintarea in 1952 a topului muzical britanic, ce reprezinta un clasament al celor mai bine vandute single-uri, 32.000 de cantece au aparut in acest top, dar numai 123 dintre ele au depasit pragul de un milion de unitati vandute, informeaza AFP.

Pe primul loc in acest clasament cumulat pe ultimele sase decenii se afla la egalitate piesa "Something About The Way You Look Tonight" (1997) si versiunea single-ului "Candle In The Wind" adaptata pentru funeraliile printesei Diana in 1997, ambele cantece fiind compuse si interpretate de Elton John.

Citește și:

Pe locul al treilea se afla trupa Queen cu "Bohemian Rhapsody", vanduta in 2,36 milioane de copii.
Pe locul al cincilea se afla John Travolta si Olivia Newton-Jones cu "You're The One That I Want" (2 milioane de unitati vandute).

Prima piesa a trupei The Beatles apare in acest clasament pe locul al optulea - She Loves You", vandut in 1,9 milioane de copii. Acest single este precedat de piesa "Rivers of Babylon" a grupului Boney M (locul al saselea cu 2 milioane de copii vandute) si de piesa "Relax" a grupului Frankie Goes to Hollywood (locul al saptelea cu 2 milioane de copii vandute). Insa legendarul grup The Beatles numara nu mai putin de sase single-uri in acest "club inchis" al pieselor britanice care s-au vandut in peste un milion de exemplare.

Piesa "Love Is All Around" a trupei Wet Wet Wet se afla pe locul al 10-lea in acest top, cu 1,85 milioane de unitati vandute.

Citește și:

"Image", de John Lennon, s-a clasat pe locul al 19-lea, cu 1,6 milioane de copii vandute, in timp ce renumita piesa "Another Brick In The Wall" a trupei Pink Floyd ocupa pozitia a 91-a, cu 1,08 milioane de copii vandute.

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.