Casa Dior, acuzata de rasism

Rasism pe podiumul de moda.

Casa de moda Dior a fost acuzata de "rasism pe podiumul de moda" de catre un director de casting, pentru ca, in cel mai recent show de moda prezentat la Paris, nu a avut niciun model de culoare, informeaza Daily Mail, potrivit Mediafax.

Astfel, daca pana recent, prezentarile de moda ale casei Dior se remarcau si prin multiculturalitatea si diversitatea modelelor, se pare ca in ultimele prezentari avem de-a face cu o schimbare de optica si toate modelele sunt "foarte germanice".

In acest context, James Scully, care se ocupa cu selectia modelelor pentru Tom Ford, Jason Wu, Derek Lam, Stella McCartney, Lanvin si Carolina Herrera, l-a acuzat pe Raf Simons, directorul de creatie al casei Dior, ca a transmis prin aceasta atitudine un mesaj similar cu cel al predecesorului sau John Galliano, concediat de la Dior in februarie 2011, dupa ce a facut o serie de afirmatii cu caracter rasist intr-o cafenea din Paris.

Retail jobs

"Castingul de la Dior a fost atat de «alb» incat mi se pare ca a fost deliberat. Am urmarit acel show de moda si m-a plictisit - aproape ca nu m-am putut concentra asupra hainelor din cauza modelelor", a declarat James Scully pentru BuzzFeed.

"S-o fi plans Natalie Portman ca John Galliano este rasist, dar am impresia ca Raf Simons transmite acelasi mesaj. Nu vad unde este diferenta dintre cei doi. Daca as lucra de maine la Dior, ar fi modele de culoare in show-urile lor", a mai spus Scully.

Insa directorul de casting nu s-a oprit aici cu atacurile si a acuzat si alte case de moda celebre - Saint Laurent, Louis Vuitton si Chanel - ca nu ar fi suficient de variate din punct de vedere rasial. "Cu cat mai divers, cu atat mai bine", a spus acesta.

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri