Cel mai scump diamant. Cat ai plati pentru el?

Cel mai scump diamant. Cat ai plati pentru el?
Kudika
18 Aprilie 2013

Diamant roz, vandut la licitatie.

Un diamant roz de 34,64 carate a fost vandut la o licitatie organizata marti, la New York, cu aproape 40 de milioane de dolari, stabilind un nou record de pret pentru casa Christie's, informeaza AFP, potrivit Mediafax.

Supranumit "diamantul printesa", nestemata este "unul dintre cele mai mari si mai frumoase diamante roz din lume", a declarat directorul departamentului de bijuterii al casei Christie's, François Curiel.

Un cumparator anonim care a licitat prin telefon a platit 39.323.750 de dolari - peste 1 milion de dolari pe carat - pentru aceasta nestemata care provine din fostele mine de diamant din sudul Indiei, a precizat casa Cristie's intr-un comunicat.

Diamantul a apartinut in trecut familiei regale Hyderabad si, din 1960, apartinea sucursalei londoneze a companiei Van Cleef & Arpels. Aceasta firma specializata in bijuterii de lux a cumparat diamantul cu 46.000 de lire sterline - echivalentul a 1,3 milioane de dolari in zilele noastre -, realizand astfel in urma tranzactiei de marti un profit urias.

In total, colectionarii au cumparat bijuterii in valoare de peste 80 de milioane de dolari la aceasta licitatie organizata la New York. Un diamant dreptunghiular de 30,32 carate si avand gradul D de culoare s-a vandut cu aproape 4,5 milioane de dolari, iar un inel cu diamant creat de celebrul bijutier american Harry Winston s-a vandut cu 3,3 milioane de dolari.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri