O poseta Birkin, celebrul model produs de casa Hermès, a fost vanduta cu pretul record de 63.800 de euro la o licitatie organizata la Paris, informeaza AFP, potrivit Mediafax.

Cercei cu model deosebit: poartă aceste bijuterii ca să ieși în evidență

Potrivit casei Artcurial, organizatoarea licitatiei, poseta a fost vanduta cu acest pret record datorita culorii sale deosebite si a materialului din care a fost confectionata.

Fabricata in 2006, din piele de Crocodylus porosus, o specie marina, poseta se distinge in principal prin faptul ca este tricolora (portocaliu, roz si rosu aprins).

Poseta, estimata la un pret cuprins in intervalul 40.000-50.000 euro, a fost adjudecata cu 63.800 euro (50.000 euro fara taxe), la o licitatie de obiecte vintage Hermès, care a avut loc pe 21 mai. Tranzactia a stabilit un nou record mondial de pret pentru o poseta, potrivit casei Artcurial, care nu a dezvaluit identitatea cumparatorului.

Precedentul record data din decembrie 2011, cand o alta poseta Birkin, confectionata tot din piele de Crocodylus porosus, dar de culoare ciresei, a fost cumparata cu 61.000 de euro, la o licitatie organizata la Paris de compania Gros & Delettrez.

In iulie 2012, o poseta Birkin din piele de Crocodylus porosus, de culoare albastra, a fost vanduta tot cu 61.000 de euro la Monaco, la o licitatie organizata de casa Artcurial.

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Geanta cu maner din lant: un model mereu in tendinte

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: