Setari Cookie-uri

Cea mai scumpa poseta din lume

Cat poate costa o geanta?

O poseta Birkin, celebrul model produs de casa Hermès, a fost vanduta cu pretul record de 63.800 de euro la o licitatie organizata la Paris, informeaza AFP, potrivit Mediafax.

Potrivit casei Artcurial, organizatoarea licitatiei, poseta a fost vanduta cu acest pret record datorita culorii sale deosebite si a materialului din care a fost confectionata.

Fabricata in 2006, din piele de Crocodylus porosus, o specie marina, poseta se distinge in principal prin faptul ca este tricolora (portocaliu, roz si rosu aprins).

Poseta, estimata la un pret cuprins in intervalul 40.000-50.000 euro, a fost adjudecata cu 63.800 euro (50.000 euro fara taxe), la o licitatie de obiecte vintage Hermès, care a avut loc pe 21 mai. Tranzactia a stabilit un nou record mondial de pret pentru o poseta, potrivit casei Artcurial, care nu a dezvaluit identitatea cumparatorului.

Citește și:

Precedentul record data din decembrie 2011, cand o alta poseta Birkin, confectionata tot din piele de Crocodylus porosus, dar de culoare ciresei, a fost cumparata cu 61.000 de euro, la o licitatie organizata la Paris de compania Gros & Delettrez.

In iulie 2012, o poseta Birkin din piele de Crocodylus porosus, de culoare albastra, a fost vanduta tot cu 61.000 de euro la Monaco, la o licitatie organizata de casa Artcurial.

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.