Cat de des insala femeile?

Cat de des insala femeile?
Kudika
4 Iulie 2013

Momentul adevarului!

Femeile au aproape la fel de multe aventuri ca barbatii, numarul sotiilor care isi insala partenerii de viata crescand in ultimele doua decenii, potrivit celor mai recente date furnizate de National Opinion Research Center, citate de Bloomberg Businessweek, informeaza Mediafax.

Procentul barbatilor casatoriti care au recunoscut ca au avut aventuri a ramas constant, la 21%, in timp ce procentul sotiilor care si-au inselat partenerul de viata a crescut cu aproximativ 40% in ultimele doua decenii, ajungand la 14,7% in 2010, conform studiului prezentat de Bloomberg Businessweek si citat de huffingtonpost.com.

"Barbatii au totusi mai mult tendinta de a-si insela sotia, decat femeile, sotul", a declarat Yanyi Djamba, director al Auburn Montgomery Center For Demographic Research, precizand insa ca nu mai exista o diferenta foarte mare intre sotii si sotiile care isi insala partenerii.

Pe de alta parte, potrivit lui Yanyi Djamba, principalul impuls pentru aventurile extramaritale este predictibil. Unul din patru barbati si-a descris mariajul ca fiind "nu foarte fericit", mai mult decat dublu fata de numarul sotiilor care isi explica adulterul in acest fel.

Unul dintre motivele care au condus la cresterea infidelitatii femeilor este schimbarea climatului cultural si economic din SUA, a declarat si Pepper Schwartz, sociolog la University of Washington.

Datorita veniturilor mai mari si locurilor lor de munca, "femeile isi pot permite sa suporte urmarile unei aventuri", a declarat aceasta. Ea a precizat ca, in prezent, femeile au o mai mare independenta economica si datorita acestui fapt acestea isi doresc si un partener mai apropiat de idealurile lor.

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri