Diferenta dintre realitate si iluzia perfectiunii: Ce se intampla la sedintele foto?

Diferenta dintre realitate si iluzia perfectiunii: Ce se intampla la sedintele foto?
Kudika
6 Septembrie 2013

Perfectiunea nu exista!

Editia britanica a revistei Vogue a realizat un film care expune "realitatea" ascunsa din spatele fotografiilor de moda, pentru a-i linisti pe adolescentii care dezvolta adevarate complexe din cauza fetelor perfecte, a machiajului impecabil si a coafurilor impresionante ale modelelor profesioniste, informeaza Mediafax.

De la "cohortele" de experti in machiaj si de stilisti, trecand prin secretele pozitionarii dispozitivelor de iluminare si ajungand la retusurile realizate pe computer, filmul prezinta "munca colosala" depusa in timpul sedintelor foto, a anuntat, joi, editia britanica a revistei Vogue, citata de AFP.

Filmul este propus gratuit elevilor de 13 ani din stabilimentele scolare britanice incepand din aceasta saptamana, in momentul in care orasul New York deschide balul evenimentelor din seria "Saptamana modei".

"Consider ca ar fi util sa aratam ce se intampla in procesul de creare a unei fotografii de moda la Vogue, pentru a ilustra intregul talent si toate artificiile care contribuie la realizarea produsului final", a explicat Alexandra Shulman, redactor-sef la Vogue Marea Britanie, intr-un comunicat.

"La Vogue, prin aceste fotografii de moda, vrem sa ii inspiram si sa ii distram pe cititori, prezentand articole vestimentare create de numerosi stilisti foarte talentati. Ele sunt realizate cu aceasta intentie in minte, nu cu scopul de a fi considerate o reprezentare a realitatii", a adaugat ea.

"Problema, daca exista o problema, apare atunci cand oamenii se autoevalueaza si isi compara aspectul fizic in functie de manechinele profesioniste pe care le vad in paginile revistelor de moda si au impresia ca nu sunt la inaltimea standardelor (de frumusete, n.r.)", a adaugat Alexandra Shulman.

Sursa foto prima pagina: Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri