Setari Cookie-uri

Foto: Cum arata rochia de 120.000 de euro?

O rochie unicat, pe care divele de la Hollywood si-ar dori-o in garderoba.

Vanzarea la licitatie a uneia dintre cele mai importante colectii private de haute-couture si de prêt-à-porter din ultimul sfert al secolului al XX-lea a debutat luni, la Hôtel Drouot din Paris, unde o rochie creata de Yves Saint Laurent a fost adjudecata cu aproape 119.000 de euro, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Aceasta colectie a apartinut lui Danielle Luquet de Saint Germain, fost manechin si muza a creatorului Yves Saint Laurent. In total, 12.000 de obiecte, articole vestimentare si accesorii, create de Yves Saint Laurent, Claude Montana, Azzedine Alaia, Paco Rabanne, Thierry Mugler si Christian Lacroix, vor fi scoase la vanzare, in cadrul mai multor licitatii.

Peste 300 de loturi sunt propuse la vanzare luni. Printre ele s-a aflat si o rochie lunga creata de Yves Saint Laurent, din muselina neagra transparenta la nivelul bustului, ornata cu pene de strut in partea inferioara. Estimata intre 13.000 de euro si 15.000 de euro, aceasta rochie a fost vanduta cu 118.750 de euro (taxe incluse).

Citește și:

Rochia a fost creata in 1968, dupa masurile corporale ale manechinului Danielle Luquet de Saint Germain.

"Yves Saint Laurent a creat-o dupa masurile mele. Inspiratia ii venea in functie de fiecare manechin. El creea ceea ce fiecare fata il inspira", a declarat Danielle Luquet de Saint Germain. Celebrul model francez a prezentat aceasta rochie cu sanii goi si isi aminteste si acum de "uimirea presei din lumea intreaga".

Danielle Luquet de Saint Germain, care locuieste la Geneva, nu a asistat la licitatia de luni. "Este prea dureros (...) Mi se rupe inima cand vad aceste rochii plecand una dupa alta", a adaugat ea.

Sursa: Mediafax Foto
Fotograf: ERIC FEFERBERG

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.