Setari Cookie-uri

Topul celor mai generoase vedete din 2013

Vedetele nu uita de unde au plecat.

Cantareata americana Taylor Swift ocupa primul loc in topul celor mai generoase vedete din 2013 - "Top 20 Celebs Gone Good" - prin prisma donatiilor facute in beneficiul unor asociatii de caritate, au anuntat reprezentantii fundatiei DoSomething.org, citati de hollywoodreporter.com, informeaza Mediafax.

foto: Guliver/ Splash News

Cantareata country-pop a ocupat primul loc in acest top pentru al doilea an consecutiv, dupa ce a donat cu ocazia celei de-a 24-a aniversari a ei suma de 100.000 de dolari orchestrei The Nashville Symphony. Taylor Swift a urcat apoi, in 2013, pe scena alaturi de printul William al Marii Britanii si de rockerul Jon Bon Jovi si au cantat impreuna o versiune inedita a piesei "Livin' On a Prayer" la gala de caritate Winter White Gala, organizata la Londra in favoarea tinerilor fara adapost.

Citește și:

Pe locul al doilea se afla grupul One Direction, care si-a inceput anul facand voluntariat in Ghana, alaturi de fundatia de caritate britanica Comic Relief. Harry Style, Liam Payne si colegii lor de trupa au strans apoi peste 800.000 de dolari prin intermediul platformei caritabile online Prizeo pentru Trekstock, o organizatie londoneza non-profit care sprijina cercetarile asupra cancerului.

"Este uluitor faptul ca primele doua locuri de pe lista noastra sunt ocupate de vedete care nu au implinit inca varsta de 25 de ani", a spus Naomi Hirabayashi, director de marketing al fundatiei DoSomething.org. "Pentru prima data, 50% din lista este alcatuita din persoane sub 30 de ani. Tanara generatie isi foloseste banii si puterea oferita de statutul de vedeta pentru o cauza buna", a adaugat ea.

Pe locul al treilea se afla actorul Paul Walker, al carui deces, produs pe 30 noiembrie, a adus in atentia lumii intregii eforturile filantropice depuse de starul hollywoodian. In ziua mortii sale, Paul Walker a prezentat o gala de caritate pentru familiile afectate de taifunul ce a devastat statul Filipine. Studiourile Universal au anuntat recent ca o parte din incasarile ce vor fi generate de comercializarea filmului "Fast & Furious 6" in format DVD vor fi donate fundatiei de caritate infiintata de Paul Walker, Reach Out WorldWide, care ajuta persoanele afectate de dezastre si catastrofe naturale.

Citește și:

foto: Guliver/ Splash News

Alte vedete care au ajutat persoanele afectate de catastrofe naturale si care se regasesc in acest top anual sunt cantareata Carrie Underwood si jucatorul de baschet Kevin Durant care s-au deplasat in statul Oklahoma, puternic afectat de o tornada, la inceputul acestui an. Justin Bieber a contribuit recent la strangerea unui milion de dolari pentru familiile afectate de taifunul din Filipine.

Alicia Keys a vizitat si ea acest stat insular si a petrecut multe ore, la baza aeriana Villamor alaturi de copiii filipinezi supravietuitori, facandu-le cadou creioane si carti de colorat.

Acelasi top recunoaste totodata meritele unor celebritati al caror activism nu este asociat cu o organizatie de caritate, ci este o parte intrinseca a activitatilor lor. Duoul Macklemore & Ryan Lewis a lansat in 2013 o veritabila provocare la adresa comunitatii hip-hop, indemnand-o sa adopte o cultura a acceptarii, prin piesa lor de succes "Same Love", un cantec care le-a adus trofeul MTV Video Music Award la categoria "cel mai bun videoclip cu un mesaj social".

Citește și:

In acest top se regasesc si alte nume sonore din industria de divertisment, precum cantareata Beyonce, actrita Sandra Bullock, actrita Kerry Washington, actrita Jennifer Lawrence si prezentatorul de televiziune Ryan Seacrest.

Vizionare placuta


Kudika
28 Decembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.