Setari Cookie-uri

Marioara Murarescu a incetat din viata!

Celebra prezentatoare de emisiuni folclorice a incetat din viata.

Realizatoarea de televiziune Marioara Murarescu a incetat din viata in noaptea de joi spre vineri, la varsta de 66 de ani, potrivit postului de televiziune public, informeaza Mediafax.

Realizatoarea de televiziune era bolnava de foarte multa vreme.

Anul trecut, in vara, Marioara Murarescu a fost supusa unei interventii de indepartare a unei tumori la coloana vertebrala. Totodata, ea a fost bolnava de cancer mamar.

Marioara Murarescu a fost realizatoare si prezentatoare a emisiunii de televiziune "Tezaur folcloric", difuzata pe TVR. In 1971 si-a inceput cariera la Radioul public, iar in 1977 s-a angajat la TVR ca realizator de emisiuni folclorice. Prima incercare de realizare a celebrei emisiuni "Tezaur Folcloric" a avut loc in 1978, dar abia in 1982 a primit un spatiu fix in grila de programe a televiziunii.

Citește și:

De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova la Bucuresti si Chisinau.

De asemenea, a realizat primul disc de aur "Tezaur folcloric" (1992), prima caseta video "Tezaur folcloric" (2000), lucrarea "Cu ochii lumii" (cuprinzand diverse opinii despre emisiunea "Tezaur folcloric").

sursa foto: Mediafax Foto

Fotograf: Liviu Maftei

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.