Setari Cookie-uri

Adele, venituri de 30 de milioane de lire sterline, fara sa fi sustinut vreun turneu! Din ce a facut bani?

Adele, mai bogata ca niciodata fara sa ridice un deget.

Cantareata Adele a avut venituri de 30 milioane de lire sterline (36 milioane de euro) in ultimul an financiar, fara sa fi lansat vreun nou album si fara sa fi sustinut vreun turneu, informeaza dailymail.co.uk, potrivit Mediafax.

Cel mai recent album al celebrei artiste, "21", a fost lansat in urma cu trei ani. Cu toate acestea, cantareata continua sa incaseze sume foarte mari din piesele deja lansate.

foto interior si prima pagina: Guliver/ Splash News

Astfel, in anul financiar 2013, Adele a avut venituri de 30 milioane de lire sterline. Aceste venituri sunt cu 65% mai mari decat cele obtinute de Adele in 2012, si chiar si dupa plata impozitelor, in valoare de cinci milioane de lire sterline, cantareata are un castig zilnic de 32.000 de lire sterline (46.000 de euro).

Conform ultimelor estimari, profitul companiei sale de productie, Melted Stone, a crescut, dupa plata taxelor aferente, de la 2,1 milioane de lire sterline la 13,8 milioane, doar intr-un an, ceea ce reflecta succesul urias pe plan mondial al albumului "21".

Citește și:

Totodata, cealalta companie a lui Adele, Melted Stone Publishing, care se ocupa de gestionarea versurilor si partiturilor artistei, a avut un profit anual de 5,2 milioane de lire sterline (6,2 milioane de euro).

Dupa lansarea sa, in 2011, albumul "21", pe care apare hitul "Rolling in the Deep", a fost vandut in peste 26 de milioane de exemplare in toata lumea, devenind al doilea cel mai bine vandut album din istoria muzicii britanice, dupa "Sergeant Pepper", al formatiei The Beatles.

In luna ianuarie, albumul "21" a devenit primul album din istorie care a depasit numarul de trei milioane de copii digitale vandute.

Dupa lansarea acestui album, Adele a facut o pauza in cariera, pentru a se ocupa de cresterea baietelului sau, Angelo, pe care il are cu partenerul ei, omul de afaceri Simon Konecki.

Citește și:

Recent, cantareata britanica s-a intors in studio pentru a inregistra noi piese pentru un nou album, alaturi de compozitorul James Ford si cantaretul Kid Harpoon, care a lucrat, printre altii, cu formatia Florence and the Machine si planuieste un turneu in Marea Britanie si Statele Unite pentru 2015.

La a 56-a editie a premiilor Grammy, care a avut loc pe 26 ianuarie la Los Angeles, Adele a castigat un premiu Grammy pentru cel mai bun cantec pentru visual media ("Skyfall"), alaturi de Paul Epworth, dar nu a fost prezenta la ceremonie.

Cel mai recent turneu al cantaretei Adele a avut loc in 2011, cu ocazia lansarii celui mai nou album al sau, "21", desi artista a fost constransa sa anuleze o serie de concerte, dupa ce suferit o interventie pe coardele vocale.

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.