Setari Cookie-uri

Video: Prajitura lui Catalin Maruta! Toata lumea trebuie sa o incerce

Catalin Maruta, bucatar sef.

Catalin Maruta, de la emisiune direct in bucatarie. Prezentatorul tv a vrut sa ii faca o surpriza Andrei, asa ca si-a legat sortul in talie si s-a apucat de treaba. Acesta a pregatit TIRAMISU, o prajitura simpla si extrem de delicioasa.

Iata reteta lui:

"Astazi am fost masterchef ! Am trecut direct in finala... Tiramisu !
500 g mascarpone
400 g piscoturi
250 ml espresso sau cafea tare
3 linguri zahar pudra
3 oua
o lingura cacao
3 lingurite amaretto sau o lingurita esenta migdale
Mod de preparare:

Se iau cele 3 oua si se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas se adauga galbenusurile impreuna cu 3 linguri de zahar pudra si se amesteca pana isi schimba culoarea si consistenta. Peste galbenusuri se adauga crema mascarpone si se continua amestecarea (cu mixerul) pana se formeaza crema. In crema se pot adauga 3 lingurite de lichior amaretto sau o lingurita de esenta de migdale.

Citește și:

Pe urma se bat albusurile spuma tare, se toarna crema mascarpone peste albusuri si se amesteca manual. Cand crema este gata se va pune la frigider pana se insiropeaza piscoturile.

Se prepara o cafea tare si se lasa la racit. Pe urma , se insiropeaza rapid fiecare piscot, sa fie doar putin umed si se aseaza unul langa altul in tava. Se scoate crema de la frigider si se aplica un strat de crema peste piscoturi. Pe urma se adauga inca un rand de piscoturi insiropate in cafea si se adauga un alt strat de crema.

In cele din urma , se presara peste prajitura o lingura de cacao si se pune la rece aproximativ o ora, deoarece tiramisu se serveste rece.

Pofta buna." - scrie Catalin Maruta pe contul personal de Facebook

Vizionare placuta


Kudika
24 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.