Setari Cookie-uri

Declaratie emotionanta a lui Bruce Jenner: In esenta, sunt femeie

Bruce Jenner, fost campion mondial si sotul lui Kris Jenner, mama lui Kim Kardashian, a anuntat ca se considera femeie.

Bruce Jenner, fost campion olimpic la decatlon, devenit ulterior tatal vitreg al surorilor Kardashian, a dezvaluit vineri, intr-un interviu televizat, ca se considera femeie, devenind astfel cel mai cunoscut american care a anuntat in mod public ca este o persoana transgender, informeaza Reuters, potrivit Mediafax.

Bruce Jenner, in varsta de 65 de ani, a facut aceasta dezvaluire intr-un interviu acordat celebrei realizatoare de televiziune Diane Sawyer, intr-o emisiune produsa de postul ABC, la aproape 40 de ani dupa ce a castigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal, in proba de decatlon, una dintre cele mai solicitante din concursul de atletism. In urma acelei victorii, Bruce Jenner a primit titlul neoficial de "cel mai bun atlet din lume".

foto interior si prima pagina: Instagram

In acel interviu, Diane Sawyer l-a intrebat pe Bruce Jenner: "Esti femeie?". Fostul campion olimpic a raspuns transant: "Da, in esenta, sunt femeie".

Citește și:

"Oamenii ma privesc diferit. Unii pot sa ma considere un barbat macho, dar inima si sufletul meu, ca de altfel tot ceea ce fac in viata, fac parte din persoana mea, iar acea parte feminina face parte din fiinta mea. Este ceea ce sunt", a adaugat fostul campion olimpic.

Cunoscut de generatiile mai tinere in calitate de "patriarh" al familiei Kardashian, Bruce Jenner a acceptat sa apara in emisiunea "20/20" a postului ABC pentru a pune capat numeroaselor zvonuri si speculatii care au circulat in ultimele luni despre transformarea sa in femeie.

Anuntul facut de Bruce Jenner coincide cu o crestere in mediatizare de care se bucura persoanele transgender in societatea americana. Hollywoodul a jucat un rol important in acest proces, introducand in productiile sale personaje si actori transgender. Actrita transgender Laverne Cox joaca un rol principal in serialul "Orange Is the New Black" si a aparut pe coperta revistei Time anul trecut, cu ocazia unui editorial publicat in paginile revistei, intitulat "America's next civil rights frontier" ("Urmatoarea frontiera a drepturilor civile din America").

Citește și:

Bruce Jenner, extrem de emotionat in acel interviu, purtand parul lung, a spus ca a asteptat atat de multi ani inainte de a face acest anunt, intrucat nu a dorit sa ii dezamageasca pe oameni.

De trei ori casatorit si divortat tot de atatea ori, Bruce Jenner este tatal biologic pentru sase copii si tatal adoptiv pentru alti patru. El spune ca nu este gay si ca nu a intretinut niciodata raporturi sexuale cu un barbat.

Primele doua sotii ale sale - Chrystie Crownover si Linda Thompson - i-au transmis lui Bruce Jenner mesaje de sprijin, prin intermediul prezentatoarei Diane Sawyer. Cea de-a treia sotie a fostului campion olimpic, Kris Jenner, managerul si mama vedetelor din reality show-ul "Keeping Up with the Kardashians", difuzat de postul E!, nu a dorit sa participe la aceasta emisiune.

Unul dintre cele mai dificile momente pentru Jenner a avut loc in urma cu 18 luni, atunci cand jurnalistii americani l-au urmarit in timp ce se indrepta spre o clinica medicala unde urma sa suporte o condrolaringoplastie, o interventie chirurgicala suportata de persoanele transgender pentru corectarea dimensiunilor marului lui Adam. In acel moment, Bruce Jenner spune ca a avut ganduri suicidare, intrucat dorea sa scape de presiunea exercitata asupra lui de mass-media americana.

Citește și:

Dezvaluirea in fata familiei sale a faptului ca este o persoana transgender a decurs insa mult mai bine, iar cei mai mari dintre copiii lui si-au exprimat in fata camerelor de televiziune sprijinul pentru tatal lor.
"Ma simt ca si cum as primi o versiune modernizata a tatalui meu", a declarat unul dintre fiii sai, Brandon Jenner.

Fiica sa vitrega Kim Kardashian, cea mai cunoscuta vedeta de reality-show din America, a fost "de departe, cea mai binevoitoare" si persoana cu care a putut sa vorbeasca cel mai usor, spune Bruce Jenner. Sotul acesteia, rapperul Kanye West, a jucat un rol decisiv in faptul ca ea a acceptat atat de usor conditia de transgender a tatalui ei vitreg, a adaugat el.

Potrivit spuselor lui Bruce Jenner, Kim Kardashian l-a incurajat in felul urmator: "Fato, trebuie sa fii tare. Trebuie sa arati bine!".

Citește și:

Khloe Kardashian, o alta fiica vitrega a sa, a trecut insa prin momente dificile dupa dezvaluirea tatalui ei vitreg, intrucat "ea a suferit multe pierderi in viata ei", a declarat Bruce Jenner.

Cele mai tinere dintre fiicele sale, Kendall si Kylie Jenner, au trimis un mesaj de sprijin pentru tatal sau, difuzat in emisiunea "20/20", in care au spus: "Tot ceea ce noi ne dorim este ca el sa fie fericit. Daca el este fericit, atunci si noi suntem fericite".

Bruce Jenner a devenit unul dintre cei mai proeminenti atleti americani din anii 1970 dupa ce a castigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal, unde a doborat recordul mondial de puncte in proba de decatlon.

In acea perioada, un alt sportiv a facut senzatie in presa americana: jucatorul de tenis Richard Raskind a anuntat in mod public ca este o persoana transgender si si-a luat numele de Renee Richards. Cu toate acestea, in ultimele patru decenii, numarul persoanelor celebre care au anuntat in public ca sunt persoane transgender a fost foarte mic. Cel mai recent caz este cel lui Chelsea Manning, fost soldat in armata americana, care a decis sa devina femeie, dupa ce a fost condamnat pentru spionaj, intrucat a transmis o serie de documente confidentiale site-ului WikiLeaks.

Citește și:

Viata lui Bruce Jenner alaturi de familia Kardashian si cele opt sezoane ale reality show-ului "Keeping Up with the Kardashian" i-au adus acestuia o a doua perioada de celebritate.

Potrivit revistei Variety, Bruce Jenner va avea de acum inainte propriul reality show, produs de postul E!, iar tranzitia lui catre conditia de femeie va fi documentata intr-un serial care va fi difuzat in vara acestui an. Reality show-ul va fi difuzat in opt parti, iar fiecare dintre acestea va avea o durata de o ora.

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.