Setari Cookie-uri

Cati bani a facut Katy Perry intr-un an?

Katy Perry a fost desemnata cantareata cu cele mai mari venituri in ultimul an.

Katy Perry, desi nu a tinut prima pagina a ziarelor si nici nu a vandut la fel de multe albume ca unele dintre rivalele sale, a depasit-o pe Taylor Swift in topul cantaretelor care au obtinut cele mai mari venituri in ultimul an, potrivit unui clasament realizat de revista Forbes, publicat miercuri, informeaza Mediafax.

foto: Guliver/ Splash News

Katty Perry, in varsta de 31 de ani, a obtinut 135 de milioane de dolari in ultimele 12 luni, gratie turneului ei mondial "Prismatic" si contractelor de publicitate incheiate cu doua companii de produse cosmetice, Coty si CoverGirl, informeaza Reuters.

Cel mai recent album lansat de Katty Perry, intitulat "Prism", s-a vandut in 4 milioane de copii dupa lansarea lui in 2013, iar artista americana si-a petrecut cea mai mare parte a acestui an sustinand concerte in turneul de promovare a acelui material discografic.

Citește și:

Cantareata Taylor Swift, in varsta de 25 de ani, ocupa la mare distanta locul al doilea, cu venituri estimate la 80 de milioane de dolari, in pofida vanzarilor de 8,6 milioane de copii vandute ale albumului ei de succes "1989" si a turneului mondial de promovare a acestuia.

foto: Guliver/ Splash News

Trupa rock britanico-americana Fleetwood Mac ocupa locul al treilea, cu 59,5 milioane de dolari, desi doar doi dintre cei cinci membri ai sai sunt femei. Cu toate acestea, revenirea in formatie a veteranelor Stevie Nicks si Christine McVeigh a reprezentat cheia succesului de care s-a bucurat aceasta trupa, care a sustinut in ultimul an un turneu extrem de profitabil, intitulat "On With the Show".

Lady Gaga se afla pe pozitia a patra, cu venituri de 59 de milioane de dolari - o suma mult mai mica fata de performanta ei din 2011, cand a ocupat primul loc in acest top, cu venituri de 90 de milioane de dolari, impulsionate de numeroase articole in presa, tinute vestimentare scandaloase si prestatii scenice spectaculoase.

Citește și:

Beyonce, ocupanta primului loc in topul din 2014, a coborat pe pozitia a cincea, cu venituri de 54,5 milioane de dolari.

foto: Guliver/ Splash News

Topul 10 al celor mai bine platite femei din industria muzicala in 2015 este completat de cantaretele Britney Spears (31 milioane de dolari), Jennifer Lopez (28,5 milioane de dolari), Miranda Lambert (28,5 milioane de dolari), Mariah Carey (27 milioane de dolari) si Rihanna (26 milioane de dolari).

Forbes a realizat acest clasament dupa estimarea veniturilor inainte de plata taxelor, pe o perioada de 12 luni, intre iunie 2014 si iunie 2015, luand in calcul vanzarile de discuri, de bilete pentru concerte, de produse conexe comercializate in timpul turneelor si contractele de publicitate.

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.