Setari Cookie-uri

Castigatorii premiilor Grammy 2016

Taylor Swift si Kendrick Lamar au fost vedetele serii la gala Grammy 2016.

Cantaretul hip-hop Kendrick Lamar a fost marele invingator al celei de-a 58-a editii a galei Grammy, castigand printre altele trofeele la categoriile cantecul anului si discul anului, iar cantareata pop-country Taylor Swift a primit premiul pentru albumul anului, informeaza Mediafax.

Rapperul Kendrick Lamar a dominat editia din acest an a premiilor Grammy, care a avut loc luni seara, la Los Angeles, castigand cinci trofee, inclusiv pentru cel mai bun album rap, care i-a fost acordat pentru discul sau "To Pimp A Butterfly", pentru cel mai bun cantec rap si pentru cea mai buna interpretare rap, pentru melodia "Alright", pentru cea mai buna colaborare rap/cantec si cel mai bun videoclip, acest premiu din urma fiind impartit cu Taylor Swift, gratie colaborarii lor la piesa "Bad Blood".

Pe de alta parte, cantareata pop-country Taylor Swift a castigat cel mai important premiu al galei Grammy 2016, respectiv trofeul pentru albumul anului, pentru discul sau "1989". Taylor Swift a devenit astfel prima femeie care a castigat acest premiu de doua ori, potrivit BBC.

Citește și:

Taylor Swift a primit la editia din acest an a premiilor Grammy trei trofee, inclusiv cel pentru cel mai bun album pop vocal, tot pentru "1989". Acesta a fost cel mai bine vandut album din lume, in 2014.

In discursul sau de pe scena premiilor Grammy, Taylor Swift a sustinut un discurs motivational. "Fiind prima femeie care castiga premiul pentru albumul anului de doua ori la gala Grammy, doresc sa le spun tinerelor: Vor fi oameni care pe parcursul drumului vostru vor incerca sa va submineze sau sa profite de pe urma succesului vostru sau a celebritatii voastre. Dar daca va concentrati asupra muncii voastre si nu lasati acele persoane sa va abata de la drumul vostru, candva, cand veti ajunge unde va doriti, va puteti uita in jur si veti sti ca voi si oamenii care va iubesc v-au adus acolo. Si acesta va fi cel mai fericit sentiment din lume".

Citește și:

Pe de alta parte, cantaretul R&B Bruno Mars si producatorul Mark Ronson au castigat premiul pentru inregistrarea anului, pentru melodia "Uptown Funk".

La randul sau cantaretul britanic Ed Sheeran a castigat primele sale doua premii Grammy din cariera, la categoriile cantecul anului si cea mai buna interpretare pop solo, pentru melodia "Thinking Out Loud".
Gala premiilor Grammy 2016 a inclus numeroase momente artistice, printre care si unul in care cantareata americana Lady Gaga i-a adus un omagiu cantaretului britanic David Bowie, care a decedat pe 10 ianuarie.

Lady Gaga, castigatoare a sase premii Grammy, este la randul sau renumita pentru capacitatea de a se reinventa permanent, dupa ce a cunoscut celebritatea, in anul 2008. In acest tribut "psihedelic", Lady Gaga a incercat sa surprinda esenta artistica a lui David Bowie, artista interpretand zece din melodiile regretatului cantaret: "Space Oddity", "Changes", "Ziggy Stardust", "Suffragette City", "Rebel Rebel", "Fashion", "Fame", "Under Pressure", "Let's Dance" si "Heroes".

Citește și:

Prezentam in continuare lista castigatorilor la principalele categorii (lista completa poate fi consultata pe site-ul Grammy):

Albumul anului: "1989" - Taylor Swift
Cel mai bun artist nou: Meghan Trainor
Cel mai bun album rock: "Drones" - Muse
Cea mai buna interpretare rock: "Don't Wanna Fight" - Alabama Shakes
Inregistrarea anului: "Uptown Funk" - Mark Ronson si Bruno Mars
Cantecul anului: "Thinking Out Loud" - Ed Sheeran & Amy Wadge
Cel mai bun album pop vocal: "1989" - Taylor Swift
Cea mai buna interpretare pop solo: "Thinking Out Loud" - Ed Sheeran
Cel mai bun album pop vocal traditional: "The Silver Lining: The Songs Of Jerome Kern" - Tony Bennett & Bill Charlap
Cel mai bun videoclip: "Bad Blood" - Taylor Swift si Kendrick Lamar
Cea mai buna inregistrare dance: "Where Are U Now" - Skrillex si Diplo, cu Justin Bieber
Cea mai buna interpretare R&B: "Earned It (Fifty Shades Of Grey)" - The Weeknd
Cel mai bun album R&B: "Black Messiah" - D'Angelo si The Vanguard
Cel mai bun album urban contemporan: "Beauty Behind The Madness" - The Weeknd
Cel mai bun album de muzica country: "Traveller" - Chris Stapleton
Cel mai bun cantec country: "Girl Crush" - Hillary Lindsey, Lori McKenna & Liz Rose (Little Big Town)
Cea mai buna interpretare metal: "Cirice" - Ghost
Cel mai bun album rap: "To Pimp A Butterfly" - Kendrick Lamar
Cea mai buna coloana sonora: "Amy" - Amy Winehouse
Cea mai buna coloana sonora pentru media vizuale: "Glory" - Lonnie Lynn, Che Smith & John Stephens (Common si John Legend)

Citește și:

foto interior si prima pagina: Guliver/ Splash News

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.