Setari Cookie-uri

Ghici cine se joaca mai mult jocuri video: femeile sau barbatii?

Cand ne gandim la jocuri video, ne gandim la console scumpe sau la jocuri pe calculator, dar realitatea este ca cel mai popular dispozitiv este smartphone-ul, iar cele mai populare jocuri sunt cele puzzle, trivia si jocurile de cuvinte. Deci mai putin Call of Duty, si mai mult Candy Crush.

Advertorial

Ce este cu adevarat interesant este ca mai mult de jumatate dintre persoanele care se joaca jocuri video sunt femei. De exemplu, in Marea Britanie 52% dintre gameri sunt femei conform publicatiei The Guardian.

N-am gasit studii pe tema asta facute in Romania, dar banuim ca cifrele ar fi asemanatoare si la noi in tara.

Te surprinde acest lucru? Nu ar trebui! Societatea si publicitatea agresiva a jocurilor mari a creat stereotipul cum ca doar adolescentii isi petrec timpul jucandu-se, ca acestia pierd ore in sir in fata ecranului. Acest studiu este cu atat mai suprinzator deoarece femeile par sa nu vorbeasca aproape niciodata pe subiectul asta pe cand barbatiilor nu le mai tace gura cand vine vorba de jocuri.

Evident, dupa cum ne putem astepta, gusturile in materie de jocuri difera intre femei si barbati.

In general, femeile prefera jocurile puzzle si casual, iar barbatii le prefera pe cele de actiune si pe cele de strategie. Exista si tipuri de jocuri neutre, care atrag atat persoane de sex feminin, cat se de sex masculin in aceeasi masura, tipuri precum jocuri arcade sau cele infinite runner.
Bineinteles, nu putem generaliza, spunand ca barbatilor le plac impuscaturile si exploziile, iar femeile prefera gandirea si rezolvarea problemelor. Trebuie sa acceptam faptul ca fiecare persoana are alte preferinte, indiferent de sex.
Si cum nu puteam vorbi dspre jocuri de mobil fara sa va facem cateva recomandari de jocuri, am facut un TOP 5 cu jocuri de mobil care noua ne-au placut mult si credem ca o sa va placa si voua:

1. The Pit
The Pit este un joc foarte dragut de aventura cu un animalut verde adorabil, pe nume Flint. Scopul este de a acumula cat mai multi banuti, ferindu-te de capcane. Jocul este disponibil pentru Android, cat si pentru iPhone.
2. Sky
Jucandu-te Sky, vei observa ca nimic nu este ceea ce pare. Vei sari, vei zbura si te vei clona, totul pentru a obtine scorul cel mai bun.
Jocul este disponibil pentru Android, cat si pentru iPhone.
3. Sky Hoppers
Cu Sky Hoppers vei avea parte de un joc cu un aspect foarte colorat si retro si vei putea personaliza caracterul cu care sa te joci, de la un omulet, la un robot sau o bucata de sushi. Jocul necesita atat rapiditate si agilitate, cat si o memorie buna, pentru a urmarii cararea catre siguranta.
Jocul este disponibil pentru Android, cat si pentru iPhone.


4. Ultraflow 2
Ultraflow 2 este un joc puzzle in care tot ce trebuie sa faci este sa arunci o bila, iar aceasta sa ajunga in locul potrivit. Totusi, jocul nu este chiar atat de simplu si este nevoie de multa precizie si gandire.
Jocul este disponibil doar pentru Android.
5. Swing
Swing este un joc aparent simplu, in care tu trebuie sa sari de pe o platforma pe alta. Totusi, pentru a ajunge cat mai departe trebuie sa fii foarte atenta si sa ai multa rabdare.
Jocul este disponibil pentru Android, cat si pentru iPhone.
Daca vrei sa descoperi si mai multe jocuri de mobil care-ti pot face ziua mai usoara, iti recomandam aplicatia de mobile GameGif.
GameGif este o noua aplicatie de mobil care te ajuta sa descoperi cele mai bune jocuri de mobil uitandu-te la video-uri scurte de 10 secunde. Astfel, tu mergi din video in video pana gasesti un joc care-ti atrage atentia si pe care il poti si instala.
Poti descarca aplicatia GameGif pentru telefoane Android de aici
Distractie faina!
P.S.: Voi ce jocuri faine v-ati mai jucat in ultima vreme? Lasati-ne un comentariu mai jos si dati un share prietenelor voastre pasionate de jocuri:)

Kudika
20 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.