Setari Cookie-uri

Florena, artista de 16 ani care de 11 ani face muzica!

Are doar 16 ani, o calificare in semifinala Eurovision, o piesa de debut de succes si o participare la X Factor.

De 11 ani ia ore de canto, iar de un an si jumatate studiaza pianul. Ea este Florena, artista careia acum 8 ani Laurentiu Duta ii spunea: „Daca pe la 15-16 ani o sa ai tot vocea asta, sa ma cauti ca sa-ti fac o piesa!”.

Calificata in semifinala Eurovision, ai surclasat nume cunoscute din industrie, care crezi ca au fost atuurile tale?

"Intr-adevar, o calificare la Eurovision pe care mi-am dorit-o din tot sufletul. Faptul ca am surclasat nume importante din industrie este mai putin important, ce este important pentru mine este ca felul meu de a face muzica, stilul meu, vocea mea au fost apreciate si trimise, iata, intr-o competitie atat de importanta."

In ziua in care ai aflat ca esti in semifinala de la Eurovision, ai lansat si piesa ta de debut, “Behind the Shadow”! Ce ne poti spune despre aceasta piesa!

Citește și:

"Behind the Shadows este o piesa puternica, o piesa rafinata, cu un sound aparte. De asemenea, sunt recunoscatoare producatorilor ca mi-au incredintat-o… este o piesa care mi se potriveste perfect, si ca feeling, si ca mesaj. Piesa este compusa de Gabriel Huiban, Laurentiu Duta si Adam Powers."


Laurentiu Duta, cat de interesant. Am aflat ca, in copilarie, ai fost fan 3SE, ba chiar te-ai intalnit cu Laurentiu Duta cand aveai 8 ani.

"Da, este adevarat. Intotdeauna mi-au placut cei de la 3SE. Cand aveam 8 ani l-am intalnit pe Laurentiu Duta care, dupa ce m-a ascultat cantand, mi-a spus: „Daca pe la 15-16 ani o sa ai tot vocea asta, sa ma cauti ca sa-ti fac o piesa!”. In anul acela am participat la mai multe festivaluri de muzica si la toate am castigat marele premiu."

Au trecut 8 ani de atunci, ai acumulat experienta. Cum te-ai descrie acum ca si artist?

Citește și:

"Sunt ambitioasa, muncitoare, echilibrata, prietenoasa si perseverenta."

La capitolul experienta putem sa includem si participarea de la X Factor, unde ai facut parte din echipa lui Dan Bittman!

"Da, in cadrul competitiei X Factor am ajuns pana in Galele Live. Dan Bittman mi-a placut dintotdeauna. Este un artist si un om foarte natural, se vede ca este un artist cu experienta mare."

Cand ai inceput sa faci muzica?

"Fac muzica de la 5 ani, atunci am inceput orele de canto, iar de un an si jumatate studiez pianul."

Ai 16 ani, esti inca la scoala. Cum te imparti intre muzica, scoala?

"Sunt la inceput de drum in muzica si deocamdata fac fata. Probabil ca in viitor ma voi muta in Bucuresti si voi vedea atunci cum le voi imparti pe toate: scoala, studio, repetitii, lectii de canto si eventual concerte. Nu ma tem de munca, serpii si paienjenii sunt singurii de care imi este frica."

Citește și:

Cum te vezi tu crescand in aceasta industrie?

"Pas, cu pas, alaturi de o echipa de profesionisti, precum Gabriel Huiban ca producator, si fetele de la HTAG PR care ma sustin si ma indruma."

Este clar, muzica face parte din viitorul tau, insa cum vezi tu relatia cu ea peste ani?

"Ma vad cantand, asta e clar, insa imi doresc sa fac si alte lucruri in zona asta. Momentan sunt in clasa a X-a, la Liceul de Arte Oradea. In viitor, planuiesc sa urmez cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, iar mai tarziu mi-as dori sa deschid o scoala de muzica pentru copiii talentati. Vreau sa le ofer eu lor o sansa sa-si urmeze pasiunea, asa cum mi-a fost oferita si mie."

Care este artistul international care iti place cel mai mult!

"Beyonce si Bruno Mars pentru voci, dar si pentru show-urile spectaculoase."

Citește și:

Care sunt calitatile pe care trebuie sa le aiba un artist?

"In primul rand, consider ca ar trebui sa aiba talent. Apoi vorbim despre ambitie, perseverenta si un dram de noroc."

Care sunt persoanele din spatele tau? Cine te-a influentat cel mai mult pana acum?

"In primul rand, parintii mei care m-au sustinut si mi-au cultivat aceasta pasiune pentru muzica. Apoi, vreau sa-i multumesc in mod deosebit profesoarei mele de canto, doamna Meda Horjan, care este, pentru mine, un adevarat model de rabdare si blandete."

Imi place ca i-ai adus in discutie pe parintii tai. Ce ai mostenit de la ei?

"Fizic seman mai mult cu mama si cred ca am mostenit de la ea bunatatea, iar de la tata cu siguranta am mostenit ambitia si perseverenta."

Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit pana acum?

"De la bunica mea, care mi-a zis sa ma imbrac gros, pentru ca sunt mereu racita."

Citește și:

Care sunt hobby-urile tale?

"Imi place sa schiez, ador sa patinez, merg pe role foarte bine, abia astept sa vina vremea frumoasa sa pot iesi cu ele. In plus, sunt extrem de interesata de stilul de viata sanatos, merg constant la sala. Activitatea fizica imi da energie, forta si ma echilibreaza."

Ai un mesaj pentru fani?

"Va multumesc ca ma sustineti si sper ca muzica mea sa va inspire. Sunteti foarte importanti pentru mine si imi dati putere."

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.