Setari Cookie-uri

Recicleaza acum! Cum?

Reciclarea reprezinta o metoda care contribuie la conservarea naturii prin refolosirea materialelor si a produselor vechi in scopul obtinerii altora noi, fara a folosi alte materii prime (acestea vor putea fi utilizate in alte scopuri).

Reciclarea reprezinta o metoda care contribuie la conservarea naturii prin refolosirea materialelor si a produselor vechi in scopul obtinerii altora noi, fara a folosi alte materii prime (acestea vor putea fi utilizate in alte scopuri).

Reciclarea sustine salvarea mediului si, totodata, intrebuintarea produselor vechi transformate in obiecte noi.

Inca din anul 1970 s-a pus problema reciclarii, iar in anul 1975 Uniunea Eropeana deja avea idei si planuri legate de acest proces.

Daca vrei sa contribui la sanatatea naturii trebuie sa tii cont de urmatorii factori:

1. Aflati ce si unde puteti recicla

Principalele produse care pot fi reciclate sunt: hartia, sticla si plasticul.

Pentru ca aceasta metoda sa functioneze, este necesar ca in fiecare zona din asezarile urbane si rurale sa fie amplasate centre speciale, care sa se ocupe cu reciclarea produselor folosite.

In multe dintre orasele din tara exista deja in fiecare cartier containere pentru obiectele reciclabile (de obicei pentru hartie, sticla si plastic). Inainte de a pune deseurile in container, asigurati-va ca acestea sunt sortate (in functie de materialul din care sunt realizate) si curatate.

Exista anumite centre care se ocupa cu reciclarea produselor ce contin beton, ciment, baterii, dispozitive electronice, materiale ce contin mercur, cabluri electrice, compusi biochimici, metale feroase si neferoase (aluminiu, cupru, fonta, otel).

2. Largiti sfera produselor reciclabile

Nu va limitati doar la produsele simple, ci largiti sfera acestora. Aproape orice aveti in casa si nu mai poate fi folosit din diverse motive poate fi reciclat. Iata ce puteti recicla:

- Hartie: ziare, reviste, maculatoare vechi, carti de colorat, carti de telefon;
- Sticla: borcane, sticle de bauturi alcoolice (vin, sampanie, cognac, vodka, whisky), becuri, pahare;
- Plastic: sticle de bere, recipiente pentru lapte;
- Aparate de uz casnic si alte produse: frigidere, lazi frigorifice, masini de spalat, aragazuri, masini de spalat vase, aspiratoare, cantare, roboti de bucatarie, calculatoare, laptopuri, fiare de calcat, televizoare, masini electrice, faxuri, telefoane.


3. Ajutati natura reducand cantitatea de deseuri
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.