Setari Cookie-uri

Cum sa te hidratezi si sa fii ECO in anotimpul rece...

Creme de fata si corp, lotiuni intens hidratante, masti nutritive si alte produse cosmetice care vin in ajutorul tenului nostru sunt doar cateva dintre "armele" pe care le putem folosi impotriva vremii reci de afara.

Iata ca a venit timpul ca iarna sa isi ceara drepturile! Zapada si vantul rece de afara nu ne afecteaza doar starea de spirit, ci si corpul. Astfel, pielea ni se usuca mai mult decat in oricare alt anotimp si necesita o ingrijire speciala. Astfel, specialistii recomanda: HIDRATARE, HIDRATARE si iar HIDRATARE!

Creme de fata si corp, lotiuni intens hidratante, masti nutritive si alte produse cosmetice care vin in ajutorul tenului nostru sunt doar cateva dintre "armele" pe care le putem folosi impotriva vremii reci de afara.

Pe langa produsele de frumusete care au si ele un rol foarte important, este esential ca ingrijirea sa vina si din interior. Asa cum in perioada verii nutritiionistii recomanda sa bem peste 2 litri de apa pe zi, in anotimpul rece este necesar, de asemenea, sa consumam aproape 2 litri de lichide. Asta fiindca organismul depune permanent efort si are nevoie de energie pentru a se adapta conditiilor de mediu extreme.

In Romania, se arunca zilnic aproximativ 22 milioane PET-uri

reciclare Sa nu uitam insa ca variatiile extreme de temperatura sunt, printre altele, consecinte ale poluarii, poluare de care suntem cu totii raspunzatori. Sa facem un calcul simplu: in Romania sunt 22 milioane de locuitori, ceea ce inseamna ca in fiecare zi aruncam impreuna 22 milioane PET-uri. Insumat, ajungem la impresionanta suma de 8.030.000.000 PET-uri pe an, doar la nivelul Romaniei si presupunand ca fiecare dintre noi nu arunca, in mediu, decat un PET de 2 litri pe zi! In realitate, volumul deseurilor de ambalaje este foarte mare, iar asta inseamna poluare si gropi de gunoi. Multe dintre lucrurile pe care le aruncam ar putea fi insa refolosite sau reciclate.

Cum sa fii ECO?

Una dintre variantele pe care ti le recomandam, este reutilizarea produselor sau a deseurilor pe care le generam. De exemplu, un PET creativ ornamentat poate tine loc de suport pentru creioane, ghiveci de flori, vaza, depozitar pentru diverse lucruri sau chiar pusculita. Pe langa faptul ca economisesti bani si vei avea in casa un obiect unic, facut chiar de tine, vei petrece timpul intr-un mod constructiv – poti face acest lucru cu prietenele sau copilul tau.

colectare selectiva O alta varianta este colectarea selectiva a deseurilor, pentru a merge spre reciclare. Pentru acest lucru trebuie sa urmam cativa pasi simpli: sa identificam deseurile de ambalaj (PET-uri, conserve, recipientul de sampon/balsam/crema, ambalajul de la alimente, cutiile de carton etc.), sa le presam (pentru a ocupa cat mai putin spatiu), sa le depozitam separat (hartie si carton, plastic si metal, sticla) si sa le depunem in containarele colorate (galben – pentru plastic si metal, verde – pentru sticla si albastru – pentru hartie si carton).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.