Setari Cookie-uri

Frumusete in stil eco

Ecologia nu mai este demult o simpla moda, ci o adevarata necesitate pentru lumea in care traim. Frumusetea in stil eco inseamna a-ti ingriji pielea si parul intr-un mod sanatos si neinvaziv, atat pentru tine, cat si pentru mediul inconjurator, reprezentand un stil de viata in adevaratul sens al cuvantului si aducandu-ti foarte multe avantaje pe termen lung.

Iata cateva dintre cele mai importante ingrediente folosite in industria de infrumusetare naturala, pe care trebuie sa le cauti atunci cand iti cumperi un produs cosmetic bio:

Uleiul de masline

Se spune ca uleiul de masline extravirgin este preferatul faimoasei Donatella Versace. Uleiul de masline este bogat in acizi grasi monosaturati si in substante cu efect antioxidant, fiind utilizat in diverse retete de frumusete inca din Grecia antica. Proprietatile lui hidratante si nutritive il fac un ingredient de baza pentru ingrijirea parului si a corpului.

AHA (Acizi Alfa-Hidroxi)


Acesti acizi sunt extrasi din fructe si lactate, fiind extrem de importanti in curatarea tenului si indepartarea celulelor moarte. Cleopatra, atunci cand facea celebrele ei bai in lapte, folosea acizii din lapte in stare bruta, pentru a-si purifia corpul.

Mierea

Mierea are proprietati intens hidratante, deoarece actioneaza ca o bariera, blocand apa in celule si protejand astfel pielea de deshidratare. Deoarece este naturala, mierea nu este iritanta pentru ten, fiind recomandata si pentru cele mai sensibile tipuri de piele. O vei gasi in multe produse de infrumusetare, in special in cele pentru ten uscat si sensibil.

Uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale nu sunt utilizate numai in aromoterapie, ci sunt si componente importante ale cremelor de ingrijire si infrumusetare. Uleiurile esentiale de citrice sau busuioc au efecte deosebit de bune in cazul unui ten gras si seboreic, iar cele de ienupar si rozmarin sunt foarte des folosite in lotiunile si gelurile anticelulitice naturale.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este bogat in polifenoli, substante cu efect antioxidant, fiind folosit atat in ingrijirea siluetei, cat si a pielii si parului. Ceaiul verde se regaseste in multe creme pentru fata si corp, deoarece actioneaza ca o bariera ce te protejeaza de radiatiile nocive UV si, in plus, are rol de purifiere a porilor si celulelor de la suprafata pielii.

Algele marine


Algele naturale sunt extrase din apa marina sau oceanica si utilizate masiv in industria cosmeticelor naturale, atat in produse anticelulitice, cat si in creme hidratante si protectoare. Acestea sunt bogate in substante nutritive, precum minerale, vitamine si oligoelemente, cu rol de stimulare a microcirculatiei la nivelul pielii, de hidratare si protectie a tegumentului.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.