Setari Cookie-uri

Play to Stop: Europe for Climate

Moby va lansa o serie de concerte ce au ca scop cresterea nivelului de constientizare a uneia dintre cele mai grave amenintari cu care s-a confruntat vreodata omenirea

Muzica si apa: doua resurse esentiale

Primul concert „Play to Stop: Europe for Climate” coincide cu Saptamana Mondiala a Apei, desfasurata la Stockholm – un forum anual la care se discuta cele mai stringente probleme legate de apa ale planetei. Saptamana reuneste experti, autoritati (cu putere de decizie) si lideri de pe intreg mapamondul, pentru a face schimb de idei, a promova ideile noi si a dezvolta solutii. Anul acesta, evenimentul va include si Premiul Apei pentru Juniori de la Stockholm (patronat de M.S. Printesa mostenitoare Victoria), un premiu acordat tinerilor cu varsta cuprinsa intre 15 si 20 de ani care au desfasurat proiecte importante legate de apa, axate pe subiecte ecologice, stiintifice, sociale sau tehnologice, la nivel local, regional, national sau global.

20/20/20 pana in 2020

Concertele „Play to Stop: Europe for Climate” fac parte dintr-o ampla campanie europeana, ce are ca scop implicarea cetatenilor si promovarea eforturilor Europei de a ajunge la un acord la hotaratorul Summit ONU privind schimbarile climatice, desfasurat la Copenhaga in luna decembrie, si va consolida sprijinul pentru deciziile globale necesare pentru combaterea schimbarilor climatice. Campania, Combaterea schimbarilor climatice – Energie pentru o lume in schimbare, a fost lansata dupa ce liderii europeni au convenit asupra unui pachet de decizii ambitios privind clima si energia, prin care Europa s-a angajat sa reduca emisiile de gaze de sera cu 20% fata de nivelul din 1990 (30% in cazul obtinerii unui acord international), sa sporeasca utilizarea energiilor regenerabile pana la 20% din totalul productiei de energie si sa reduca consumul de energie cu 20% prin cresterea eficientei energetice, toate pana in anul 2020. Acest angajament a plasat clar UE in fruntea luptei impotriva schimbarilor climatice.

Problemele ce vor fi dezbatute la Copenhaga includ restrangerea activitatilor tarilor cu cele mai mari niveluri de poluare, detalierea unui nou cadru global pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, pentru realizarea protocolului de la Kyoto si stabilirea unei limite superioare de 2 grade Celsius pentru incalzirea globala.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.