Setari Cookie-uri

Vergeturi: Tratamente Naturiste

Vergeturile sunt acele linii fine alb-rozalii ce apar pe piele in general in urma scaderii sau cresterii rapide in greutate. Aceste cicatrici cauzate de slabirea structurii colagenului din piele afecteaza un numar mare de femei indiferent de varsta sau greutatea acestora.

Ai nevoie de o jumatate de cana de unt de cocos (bogat in vitaminele A si E), o lingurita de ulei din germeni de grau, o lingurita de ulei din samburi de caisa, o lingurita de vitamina E uleioasa si 2 lingurite de ceara razuita. Ingredientele se amesteca si se incalzesc pana cand se topeste ceara. Crema obtinut se pune intr-un recipient etans si se tine la rece. Se maseaza usor zonele afectate cu aceasta crema de 2-3 ori pe zi pana se obtin rezultatele dorite.

3. Extractul de aloe vera are si el efecte pozitive in estomparea inesteticelor vergeturi. Urmatorul tratament e sub forma de ulei de masaj si necesita o jumatate de cana de ulei de masline, un sfert de cana de gel de aloe vera (se obtine prin stoarcerea plantei), 6 capsule de vitamina E uleioasa (se desfac capsulele si se foloseste doar uleiul) si 4 capsule de vitamina A.

Ingredientele se amesteca, se incalzesc (ai grija sa nu incingi uleiul) apoi se pun intr-un recipient ce se inchide etans. Uleiul de masaj se tine la rece. Se maseaza zonele afectate de 2 ori pe zi cu acest umestec uleios.

Combina aceste tratamente cu o dieta bogata in fructe si legume si cu o doza zilnica de seminte si nuci (bogate in zinc) si treptat vei reusi sa estompezi vergeturile care te fac sa iti ascunzi corpul pe plaja sau chiar in intimitatea dormitorului.

Un articol de Ioana I

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.