Eco LĺOreal: fabrica cu energie verde100%

Eco LĺOreal: fabrica cu energie verde100%

Fabrica LĺOreal de la Libramont anunta deschiderea primei centrale de biometanizare dezvoltata de Eneco si Bio Energie Europa. Fabrica utilizeaza, acum, energie verde 100% si este neutra in ce priveste emisiile de carbon. Acesta este prima astfel de centrala din Europa si se bazeaza pe tehnologie de ultima ora pentru a transforma in gaz metan biomasa care provine de la fermierii locali si din industria agro-alimentara. Gazul produs furnizeaza energie electrica si caldura fabricii din Libramont. Este un pas important pentru LĺOreal, care a anuntat, ca obiectiv pe termen lung, pana in 2015, reducerea cu 50% a emisiilor de carbon.

Fabrica L’Oreal de la Libramont anunta deschiderea primei centrale de biometanizare dezvoltata de Eneco si Bio Energie Europa. Fabrica utilizeaza, acum, energie verde 100% si este neutra in ce priveste emisiile de carbon. Acesta este prima astfel de centrala din Europa si se bazeaza pe tehnologie de ultima ora pentru a transforma in gaz metan biomasa care provine de la fermierii locali si din industria agro-alimentara. Gazul produs furnizeaza energie electrica si caldura fabricii din Libramont. Este un pas important pentru L’Oreal, care a anuntat, ca obiectiv pe termen lung, pana in 2015, reducerea cu 50% a emisiilor de carbon.

Tehnologia de ultima ora pentru un viitor mai verde

Ca urmare a unui parteneriat incheiat in urma cu 3 ani cu Eneco si Bio Energie Europa, centrala de la Libramont transforma in metan biomasa provenita de la fermierii locali si din industria agro-alimentara, printr-un proces de fermentatie. Biogazul este transportat catre fabrica L’Oreal unde este transformat in energie electrica si caldura, furnizand 100% din energia electrica necesara fabricii si acoperind 80% din necesarul de caldura. Energia electrica verde furnizata depaseste necesarul uzinei, iar surplusul – care acopera nevoile a 4 000 de locuinte - este oferit retelei publice.

Promovarea unui model de business ecoresponsabil

L’Oreal promoveaza o abordare eco-responsabila, urmarind modul in care activitatea companiilor afecteaza mediul inconjurator. Grupul L’Oreal a stabilit trei obiective de mediu importante, pe termen lung, ce vizeaza fabricile si centrele sale de distributie (2005 - 2015).

- Reducerea la jumatate a emisiilor de gaze
- Reducerea la jumatate a comsumului de apa pe produs finit
- Reducerea la jumatate a cantitatii de deseuri generata pe produs finit
Pe langa aceste obiective pe termen lung, L’Oreal va continua sa comunice oficial rezultatele anuale pentru indicatorii de mediu.

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri