Setari Cookie-uri

Eco LOreal: fabrica cu energie verde100%

Fabrica LOreal de la Libramont anunta deschiderea primei centrale de biometanizare dezvoltata de Eneco si Bio Energie Europa. Fabrica utilizeaza, acum, energie verde 100% si este neutra in ce priveste emisiile de carbon. Acesta este prima astfel de centrala din Europa si se bazeaza pe tehnologie de ultima ora pentru a transforma in gaz metan biomasa care provine de la fermierii locali si din industria agro-alimentara. Gazul produs furnizeaza energie electrica si caldura fabricii din Libramont. Este un pas important pentru LOreal, care a anuntat, ca obiectiv pe termen lung, pana in 2015, reducerea cu 50% a emisiilor de carbon.

Promovarea unui model de business ecoresponsabil

L’Oreal promoveaza o abordare eco-responsabila, urmarind modul in care activitatea companiilor afecteaza mediul inconjurator. Grupul L’Oreal a stabilit trei obiective de mediu importante, pe termen lung, ce vizeaza fabricile si centrele sale de distributie (2005 - 2015).

- Reducerea la jumatate a emisiilor de gaze
- Reducerea la jumatate a comsumului de apa pe produs finit
- Reducerea la jumatate a cantitatii de deseuri generata pe produs finit
Pe langa aceste obiective pe termen lung, L’Oreal va continua sa comunice oficial rezultatele anuale pentru indicatorii de mediu.

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.