Iubire

Iubire
Kudika
2 Februarie 2012

Plin de senzualitate, nostalgic, memorabil, Iubire oglindeste numeroasele fete ale iubirii, dincolo de pasiune si de dorinta, pentru ca in final sa revina, circular, la acea atotputernica si de neuitat prima dragoste care ne insemneaza pentru totdeauna.

coperta IubireAutor: Toni Morrison
Editura: ART
Pret: 29,9 lei

Viziune indrazneata despre natura iubirii, orchestrata de o povestitoare fara egal, Iubire este un roman captivant, cu numeroase personaje si intamplari dramatice. Plin de senzualitate, nostalgic, memorabil, Iubire oglindeste numeroasele fete ale iubirii, dincolo de pasiune si de dorinta, pentru ca in final sa revina, circular, la acea atotputernica si de neuitat prima dragoste care ne insemneaza pentru totdeauna.

May, Christine, Heed, Juniora, Vida - chiar si I. -, femei cu o obsesie comuna: Bill Cosey. Acesta e mai mult decat proprietarul Hotelului si Complexului Cosey, intrupand pentru fiecare dintre ele idealul de tata, sot, amant, aparator si prieten, chiar si la mult timp dupa disparitia sa. La randul sau, Cosey este tributar unui trecut tulbure si subjugat de o femeie fermecatoare, dar de moravuri usoare, Celesta.

„Cu aceasta carte, Morisson isi atinge culmea maiestriei. E un roman care se cere citit cel putin de doua ori, pentru ca este atat de incantator si de complex incat te transporta intr-o lume delicata care se lasa descoperita incet-incet... Pur si simplu iti taie respiratia." (The Daily Mail)

Iubire este o carte desavarsita. Cu o abilitate extraordinara, autoarea confera mister si suspans unei impletiri de fire narative, folosindu-si din plin potentialul creator." (Financial Times)

"Iubire este un roman debarasat de clisee si imbogatit cu nuantele amestecate de o minte rafinata si inzestrata cu o luciditate incisiva. Toni Morrison, prima scriitoare afro-americana distinsa cu Premiul Nobel pentru Literatura, descompune cel mai cantat sentiment in multiplele-i manifestari: erotismul, fidelitatea prieteniei, devotamentul, in a caror umbra zac ura, lasitatea, rusinea, instinctele si rabdarea perfida." (Townportal.ro)

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri