Poveste despre dragoste si intuneric

Poveste despre dragoste si intuneric

Roman magistral, detinator a zece distinctii literare, printre care Premiul Goethe si Premiul France Culture, tradus in peste douazeci si cinci de limbi si suficient de incitant pentru a fi ecranizat in anul 2009 de regizoarea Natalie Portman.

Amos Oz - Poveste despre dragoste si intunericRoman magistral, detinator a zece distinctii literare, printre care Premiul Goethe si Premiul France Culture, tradus in peste douazeci si cinci de limbi si suficient de incitant pentru a fi ecranizat in anul 2009 de regizoarea Natalie Portman.

In Israelul de la jumatatea secolului XX, micul Amos isi petrece copilaria in intimitatea cartilor, a nesfarsitelor discutii intelectuale, pasionat fiind de marile intamplari ale istoriei, de sensul lor si inconjurat de membrii familiei sale, carturari autentici, care ii insufla dorinta de cunoastere.

Inzestrat cu o imaginatie debordanta, Amos transfigureaza intamplarile istoriei, al caror martor implicat este, intr-o saga incitanta, evenimentele pastrand dramatismul perceput de copilul a carui sensibilitate contrasteaza puternic cu neverosimilul celei mai tulburi perioade din istoria lumii. Astfel, insasi descoperirea lumii, primele zvacniri ale inimii si experiente dureroase, cele dintai sentimente de solidaritate sau prietenie capata cu toate proportii catastrofice, prin prisma micului Amos, a carui natura hipersensibila si introspectiva il anunta de timpuriu pe marele scriitor care avea sa devina.

Acesta descopera treptat farmecul unui Israel legendar, in care miticul si realitatea se impletesc dand nastere celor mai frumoase povesti.

Amos Oz, unul dintre cei mai importanti prozatori si eseisti israelieni, autor a 35 de carti traduse in peste 40 de tari, va vizita din nou România.

Luni, 27 februarie, ora 18.30, scriitorul va sustine o conferinta la Ateneul Roman, impreuna cu Gabriel Liiceanu. Biletele vor fi puse in vanzare marti, 21 februarie, la casa de bilete a Ateneului Roman.

Marti, 28 februarie, de la ora 17.00, sunteti invitati sa participati la sesiunea de autografe organizata la Libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45), cu ocazia lansarii seriei de autor „Amos Oz“ a Editurii Humanitas Fiction.

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri