O femeie la fereastra

O femeie la fereastra

Romanul O femeie la fereastra a fost ecranizat in 1976, cu Romy Schneider, Philippe Noiret si Victor Lanoux in rolurile principale.

Aceasta carte face parte din colectia BIBLIOTECA POLIROM.Esential a editurii Polirom si este disponibila pe Elefant.ro

Pret: 17,33 lei

Romanul O femeie la fereastra a fost ecranizat in 1976, cu Romy Schneider, Philippe Noiret si Victor Lanoux in rolurile principale.

Poveste de dragoste intre o aristocrata, marchiza Santorini, si un comunist, Michel Boutros, O femeie la fereastra este deopotriva marturia aspiratiei autorului de a se sacrifica pentru o cauza in care crede.

In 1936, aflata in Grecia, unde sotul ei este diplomat, Margot Santorini traieste o viata searbada pana cand, intr-o seara, de la fereastra camerei sale de hotel, vede un barbat urmarit de politie si decide sa-i ofere o ascunzatoare. Fugarul se dovedeste a fi Michel Boutros, un militant ostil regimului. Curajul, idealismul si umanitatea tanarului o seduc imediat pe Margot.

Mi-am imaginat o femeie tinara, frumoasa, bogata, marchiza Santorini. Printr-o intamplare, ea il scapa din mainile politiei din Atena, unde sotul ei e diplomat, pe un tanar comunist, Michel Boutros. Margot Santorini se indragosteste de Boutros. Dar ce poate ea iubi la acest om, care-i spulbera toate prejudecatile? Faptul ca e un baiat frumos? Si asta, dar explicatia este insuficienta, de vreme ce Margot e o femeie dificila. Ea crede ca intrezareste in el un personaj de mare viitor, sortit unui destin important si alaturi de care va trai o aventura intensa. In ceea ce-l priveste, Boutros o iubeste pe Margot, dar ii intuieste intentiile. Mai exact, intelege ca Margot iubeste in el burghezul care era inainte sa devina comunist. E ingrozit.

Aici e punctul esential al cartii mele: va accepta oare Boutros, inspirat de anticul oracol din Delfi, pe care se duce sa-l consulte impreuna cu Margot, faptul ca femeia, animata intotdeauna de realism, nu poate iubi un barbat decat pentru forta si prestigiul lui?“ - Pierre Drieu la Rochelle

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri