Setari Cookie-uri

Sufletul nu cunoaste distantele. Pagini de corespondenta cu familia Pillat

Pia Pillat (nascuta in 1916), ce femeie extraordinara, ce personaj fabulos! Ce textura sufleteasca tulburatoare si atasanta deopotriva!

Aceasta carte face parte din colectia Convorbiri/Corespondenta/Portrete a editurii Humanitas si este disponibila pe Elefant.ro

Pret: 39,00 lei

Prezentare:

Pia Pillat (nascuta in 1916), ce femeie extraordinara, ce personaj fabulos! Ce textura sufleteasca tulburatoare si atasanta deopotriva!

Si ce biografie! Fiica lui Ion Pillat, sora lui Dinu Pillat, sotia lui Mihail Farcasanu, temperament sangvin, aventuros, suflet naravas, renegata vre¬melnic de „clanul Bratienilor" in urma unei convietuiri deranjante pentru morala puritana a acestora, fugind in 1946 din Romania stalinista prin com¬plicitati cu spionajul britanic, ajunsa la BBC, recasatorita cu un medic englez, ratand o cariera literara, dar implinindu-se in actiuni de asistenta sociala.

Iubitoare de natura, de animale, de inotul in ape reci de munte, luminand decisiv mariajul Corneliei cu Dinu Pillat si traind zeci de ani drama exilului, cu arestati, condamnati si morti acasa, cu sperante inselate si resemnari amare in Occident.

Citește și:

Foto prima pagina: scrisori, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.