Ce zic barbatii, ce inteleg femeile. Cum sa depasiti problemele de comunicare

Ce zic barbatii, ce inteleg femeile. Cum sa depasiti problemele de comunicare

Daca i-ati spus vreodata iubitului ca nu trebuie sa se agite prea mult pentru ziua dumneavoastra, iar apoi v-ati facut foc si para ca nu v-a luat nimic deosebit, e clar: aveti mare nevoie sa cititi aceasta carte!

Produs publicat in 2012 la Curtea Veche si disponibil pe Elefant.ro
Autor: Linda Papadopoulos
Colectia Stiletto Books
Pret: 16,80 lei

Prezentare

Daca i-ati spus vreodata iubitului ca nu trebuie sa se agite prea mult pentru ziua dumneavoastra, iar apoi v-ati facut foc si para ca nu v-a luat nimic deosebit, e clar: aveti mare nevoie sa cititi aceasta carte!

Linda Papadopoulos, psiholog specializat in terapie cognitiv-comportamentala, pune intr-o lumina noua o chestiune veche de cand lumea, care afecteaza o mare parte dintre femei si barbati: problemele de comunicare dintre aceste doua tabere, in functie de faza in care se afla relatia lor: prima intalnire, momentul in care se creeaza intimitatea fizica, temuta clipa in care facem cunostinta cu parintii celuilalt si traiul in doi, dupa casatorie.

Dupa prima intalnire, primul sarut si primele promisiuni cum ca voi doi sigur veti trai fericiti pana la adanci batraneti, vine, inevitabil, si vremea neintelegerilor in cuplu, cand se impune sa gasiti totusi solutii ca sa mentineti armonia. E foarte important sa nu lasati loc de interpretari atunci cand comunicati unul cu altul. Barbatii una simt si alta spun si, ca si cum n-ar fi destul, partenerele ii inteleg, de regula, exact pe dos. Dar iata ca a aparut acest ghid ce explica pe indelete problemele de comunicare in cuplu. Neintelegerile dintre femei si barbati au fost, multa vreme, o enigma. Din dorinta de a va ajuta sa va intelegeti partenerul, Linda Papadopoulos analizeaza cateva discutii tipice dintre sexe, aratand ce se intampla cu adevarat in mintea barbatului.

Lumea spune ca barbatii sunt de pe Marte si femeile de pe Venus. Poate ca din acest motiv am trait atata vreme cu impresia ca e imposibil sa comunicam printr-un limbaj comun, sa intelegem cu exactitate ce ne spunem unii altora. Ce zic barbatii, ce inteleg femeile este o carte tradusa in peste 14 limbi, un ghid indispensabil pentru femeia moderna care, desi e perfect capabila sa conduca o tara, sa puna piciorul pe Luna si, evident, sa mearga dreapta pe tocuri, inca se lupta sa inteleaga ce e in mintea unui barbat.

Psihologul Linda Papadopoulos, renumit pentru numeroasele sale aparitii in presa si la TV, va ajuta sa gasiti calea spre o mai buna intelegere cu partenerul de viata. Ea analizeaza relatia dintre sexe in functie de cele mai importante faze ale sale, prin utilizarea consacratelor principii ale terapiei cognitiv-comportamentale, si expune cele mai comune piedici in comunicare, aratandu-va cum sa le identificati si sa le ocoliti. Autoarea sustine ca, pentru a folosi un limbaj care sa fie inteles de ambele parti, trebuie, efectiv, sa fim mai constiente atat de rationamentele si de perceptiile noastre, cat si de cele ale partenerului, si sa invatam sa le analizam constant.

Foto prima pagina: cuplu discutand, Shutterstock


Kudika
13 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri