Setari Cookie-uri

Copila de zapada. Editia 2014

Ajunsi deja la jumatatea vietii, Jack si Mabel se lupta sa-si cladeasca o viata noua in Alaska anilor ’20, insa durerea pricinuita de lipsa copiilor sapa o prapastie tot mai adanca intre ei. Intr-o clipa de exaltare, la caderea primei zapezi din an, cei doi cladesc o copila de zapada cu chip delicat, buze trandafirii si par balai.

Produs publicat in 2014 la Polirom si disponibil pe Elefant.ro
Autor: Eowyn Ivey
Pret: 26,96 lei

Prezentare

Copila de zapada, primul roman al lui Eowyn Ivey, a fost numit de critici „un debut magic“, „cuceritor, poetic si fermecator“. Aparuta in 2012 in Statele Unite, cartea a ajuns pe lista de bestselleruri a The New York Times, dar si pe selecta lista britanica Waterstones 11, cu cele mai bune romane de debut. In Romania, cartea a aparut la editura Polirom, in colectia BIBLIOTECA POLIROM.Proza XXI.

Copila de zapada, romanul ei de debut, imbina admirabil atmosfera de basm a tinuturilor acoperite de zapada din Alaska si realitatea dura a vietii de fermier intr-o regiune salbatica, neprietenoasa, care nu-si dezvaluie usor secretele. Ajunsi deja la jumatatea vietii, Jack si Mabel se lupta sa-si cladeasca o viata noua in Alaska anilor ’20, insa durerea pricinuita de lipsa copiilor sapa o prapastie tot mai adanca intre ei. Intr-o clipa de exaltare, la caderea primei zapezi din an, cei doi cladesc o copila de zapada cu chip delicat, buze trandafirii si par balai. Nu mica le este insa mirarea a doua zi, cand descopera ca fetita de zapada a prins viata, ca si cum povestea Snegurocikai, ce incintase copilaria lui Mabel, ar fi devenit dintr-odata realitate. Din acea clipa, Faina, copila de zapada, va deveni parte din familie si prezenta ei delicata, candida, zglobie le va schimba vietile pentru totdeauna. Copila de zapada impleteste cu subtilitate si sensibilitate realismul magic al scriitorilor sud-americani cu o proza dura, viguroasa, dramatica in stilul lui Jack London.

Citește și:

Foto: copil, fulgi de zapada, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.