Setari Cookie-uri

Citind Lolita in Teheran

Timp de doi ani, in fiecare dimineata de joi, in Republica Islamica Iran, o inspirata si curajoasa profesoara, pe nume Azar Nafisi, aduna in secret sapte dintre cele mai devotate studente ale sale, pentru a citi operele interzise ale clasicilor occidentali. In

Produs publicat in 2008 la RAO si disponibil pe Elefant.ro
Autor: Azar Nafisi
Pret: 27,00 lei

Prezentare

Timp de doi ani, in fiecare dimineata de joi, in Republica Islamica Iran, o inspirata si curajoasa profesoara, pe nume Azar Nafisi, aduna in secret sapte dintre cele mai devotate studente ale sale, pentru a citi operele interzise ale clasicilor occidentali. In vreme ce militienii de la Garda Revolutionara organizau la intamplare raiduri in Teheran, fundamentalistii puneau stapanire pe universitati si un cenzor orb inabusea exprimarea artistica, fetele din casa lui Azar Nafisi riscau scotandu-si valurile si cufundandu-se in lumea creata de Jane Austen, F. Scott Fitzgerald, Henry James si Vladimir Nabokov. In aceste extraordinare memorii, vietile fetelor se impletesc cu povestile pe care acestea le citesc.

Citind Lolita in Teheran este o remarcabila explorare a curajului si optimismului in fata tiraniei si o celebrare a puterii eliberatoare a literaturii.

Citește și:

Foto prima pagina: Lolita, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.