Setari Cookie-uri

Dallas Buyers Club

6 nominalizari la Oscar 2014 2 Globuri de Aur 2014 2 premii Screen Actors Guild 2014

Regia: Jean-Marc Vallee
Scenariul: Craig Borten si Melisa Wallack
Cu: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto
DRAMA


Sinopsis

Un om departe de a fi perfect lupta pentru supravietuire in timpuri tulburi in America.

Inspirat de intamplari adevarate, DALLAS BUYERS CLUB este povestea lui Ron Woodroof, despre curaj si putere, in regia lui Jean-Marc Vallee, dupa un scenariu original care le apartine lui Craig Borten si Melisa Wallack.

Fiu al Texasului, Ron Woodroof (Matthew McConaughey) este un electrician si un cowboy itinerant care traieste de pe o zi pe alta, cand, in 1985 afla vestea socanta ca a fost diagnosticat HIV pozitiv si ca nu mai are de trait decat 30 de zile. Dar el nu va vrea sa accepte aceasta condamnare la moarte.

Se documenteaza rapid si afla ca in Statele Unite lipsesc unele tratamente autorizate, asa ca pleaca in Mexic. Acolo afla despre tratamente alternative si incepe sa le aduca ilegal in America, punand astfel in fata unei mari provocari atat comunitatea stiintifica, cat si pe cea medicala, inclusiv pe medicul sau, dr. Eve Starks (Jennifer Garner), care isi face griji pentru sanatatea lui, si nu numai.

Citește și:

Un marginal al comunitatii gay, Ron isi gaseste un aliat improbabil, pe transsexualul Rayon (Jared Leto), pacient cu SIDA, care are isi traieste viata cu la fel de multa placere ca si Ron. Dar Rayon mai are ceva in comun cu Ron – spirit de antreprenor. Cautand sa ocoleasca sanctiunile guvernamentale impotriva traficului cu medicamente si suplimente neautorizate, cei doi pun bazele unui “club al cumparatorilor” ai carui membri – oameni bolnavi de SIDA – platesc cotizatii lunare pentru a avea acces la medicamente. Actiunile lor ajung sa aiba rasunet si in restul Americii, iar clubul incepe sa aiba tot mai multi membri – prieteni, dar si alti clienti. Ron se lupta, asadar, pentru dreptul la demnitate, educatie si, nu in ultimul rand, la acceptarea de catre societate. In anii care au urmat dupa ce a fost diagnosticat, luptatorul Ron a trait o viata mai bogata si mai intensa ca niciodata inainte.

Citește și:

Focus Features si Truth Entertainment prezinta DALLAS BUYERS CLUB, o productie Voltage Pictures/R² Films/Evolution Independent, in regia lui Jean-Marc Vallee, cu Matthew McConaughey, alaturi de care se afla Jennifer Garner si Jared Leto. Castingul le apartine lui Kerry Barden, Paul Schnee si Rich Delia, costumele sunt create de Kurt si Bart, montajul e realizat de John Mac McMurphy si Martin Pensa, iar scenografia, lui John Paino. Yves Belanger, CSC, este directorul de imagine al filmului. Michael Sledd si Parry Creedon sunt producator, iar David Bushell, Nathan Ross, Tony Notargiacomo, Joe Newcomb, Nicolas Chartier, Zev Foreman, Logan Levy, Holly Wiersma si Cassian Elwes, producatori executivi. Filmul e produs de Robbie Brenner si Rachel Winter. Scenariul le apartine lui Craig Borten si Melisa Wallack, iar regia, lui Jean-Marc Vallee.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.