Un barbat intra in camera

Un barbat intra in camera
Kudika
7 Mai 2014

Un barbat intra in camera, stralucitul roman de debut al autoarei bestsellerului Istoria iubirii, a fost desemnat de ziarul Los Angeles Times Cartea anului in 2003.

Produs publicat in 2011 la Humanitas Fiction si disponibil pe Elefant.ro
Autor: Nicole Krauss
Pret: 16,24 lei

Prezentare

Un barbat intra in camera, stralucitul roman de debut al autoarei bestsellerului Istoria iubirii, a fost desemnat de ziarul Los Angeles Times „Cartea anului “ in 2003. In 2010 revista The New Yorker a inclus-o pe Nicole Krauss printre cei mai buni 20 de scriitori americani sub 40 de ani. Romanele sale sunt traduse in peste 35 de limbi.

Samson Greene, un tanar si admirat profesor de la Columbia University, este gasit ratacind in desertul Nevada. Cand sotia sa, Anna, soseste la spitalul unde barbatul este internat pentru a i se extirpa o tumoare cerebrala, descopera ca amintirile acestuia de dupa varsta de doisprezece ani sunt iremediabil pierdute. Inca din primele clipe de luciditate, Samson va incepe lupta cu trecutul si, mai ales, cu un prezent in care nu se mai regaseste. O meditatie tulburatoare asupra pericolelor si voluptatilor uitarii, a memoriei, istoriei personale si a singuratatii.

Foto prima pagina: silueta barbat in dreptul usii, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri