Setari Cookie-uri

Gigolo de ocazie / Fading Gigolo

Fioravante (John Turturro), la sugestia prietenului sau, Murray (Woody Allen), intra in lumea celei mai vechi profesii din lume, pentru ca, intr-un final, sa gaseasca ceva ce nici nu se gandise ca ar cauta.

Totul porneste din momentul in care frumoasa doctor dermatolog Parker (Sharon Stone) ii mentioneaza lui Murray in treacat ca e in cautarea unui barbat care sa ia parte la un menage a trois cu ea si cu la fel de frumoasa ei prietena, Selima (Sofia Vergara). Murray se afla intr-un moment dificil cu afacerea lui, o librarie, asa ca sesizeaza imediat potentialul acestei propuneri, asa ca se hotaraste sa-l faca pe Fioravante sa accepte afacerea. Desi Fioravante nu e prea incantat la inceput sa devina “tarfa” lui Murray, si el are mare nevoie de bani, si, la urma urmei, exista moduri mult mai rele de a face rost de bani decat acela de a face fericite doua femei care au nevoie doar de niste atentie. Astfel, cei doi bat palma, iar Fioravante merge la dr. Parker pentru un “test” inaintea intalnirii in trei.

Intre timp, Murray da peste o a doua clienta pentru Fioravante, una deloc obisnuita: Avigal (Vanessa Paradis), vaduva unui rabin hasidic respectat in comunitate, cu care aceasta se maritase de cand era foarte tanara. Douazeci de ani mai tarziu, Avigal se trezeste singura cu sase copii, doar cu amintirile unei vieti traite in lumea inchisa a comunitatii hasidice, si extrem de dornica sa traiasca experiente noi. Asa ca, atunci cand Murray ii propune sa-i faca o vizita lui Fioravante, ea accepta, curioasa sa vada unde vor ajunge lucrurile. Masajul delicat al lui Fioravante trezeste ceva in ea ce nu mai traise niciodata, dar il tulbura in egala masura si pe acesta.
Dar pe urmele lui Avigal se afla Dovi (Live Schreiber), un vecin din comunitate, care era indragostit de ea din adolescenta. Constrans de religie, dar si de nesiguranta proprie, Dovi isi manifesta pasiunea pentru Avigal urmarindu-i fiecare miscare. Cand o vede cu Fioravante devine suspicios, si, in curand, extrem de gelos.

Intre vizitele lui Fioravante in dormitoarele dr. Parker si al Selimei, dar si odata cu intalnirile caste ale acestuia cu Avigal, Murray descopera ca nu e asa de usor sa fii peste si ca vine un moment in viata cand trebuie sa impace religia cu profanul de zi cu zi.

Emotionant si comic, cel de-al cincilea film al lui John Turturro, dupa MAC, ILLUMINATA, ROMANCE&CIGARETTES si PASSIONE, este o poveste despre cautarea fericirii prin sex si iubire, continua, dar niciodata satisfacuta.

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.