Marea iubire a lui Sebastian

Marea iubire a lui Sebastian

Rodica Mandache si Marius Manole aduc poezia verii la Godot Cafe

Spectacolul de teatru „Marea iubire a lui Sebastian”, cu Rodica Mandache si Marius Manole in rolurile principale va avea loc miercuri, 4 iunie, ora 20:00, la Godot Cafe-Teatru, str. Blanari nr 14. Accesul in sala de spectacol se face in baza rezervarilor prealabile la numerele de telefon 0736414244 sau 0213161682.

Productie teatreala indenpendenta, spectacolul „Marea iubire a lui Sebastian” a fost invitat in luna ianuarie 2014 la Berlin, ca reprezentant al Zilelor Culturii Romanesti.

“In primul rand, spectacolul are un singur personaj. Efectiv este unul si acest personaj este Leny Caler, interpretata MAGISTRAL de Rodica Mandache. Al doilea personaj este, in opinia unora, tacerea. Tacerea este uneori contrabalansata de muzica, o muzica diversa si linistita. (…)Un alt lucru demn de urmarit la acest spectacol este combinatia de experienta (Rodica Mandache, o actrita din “vechiul val”) si tinerete (cei 3 tineri actori din noul val). Toti 4 joaca extraordinar, cu un mare plus pentru Rodica Mandache, care are cel mai greu rol. Si pe care-l duce la capat cu brio. Teatrul este o stare.”(Emil Calinescu, blogger)

“Rodica Mandache este Leny Caler: actrita, femeia, iubita. Cu naturalete si masura, Leny prinde forma si isi etaleaza personalitatea fermecatoare care a inspirat artisti (compozitorul Elly Roman i-a dedicat mai multe melodii) atat in tinerete cat si la maturitate, prin feminitatea ce i-o ofera Rodica Mandache - sensibila, gingasa, frivola, cocheta, visatoare. Avem un echilibru potrivit intre tanara Leny care infrangea inimi si Leny ajunsa la batranete care isi refuza varsta si care traieste in amintire.

Mihail Sebastian este realizat de Marius Manole, care se potriveste fragilitatii fizice a acestuia, mentionate in text si care reuseste sa redea aura pasionata si pasionanta a dramaturgului cu romantism, timiditate, demnitate.” (Irina Zlotea, Revista teatrala radio)

“Din punctul meu de vedere exista doar doua personaje si trei umbre. Leny Caler merge umar la umar de-a lungul intregii reprezentatii doar cu tacerea. Sebastian, Stefan Valeriu si Corina sunt doar niste umbre trasate foarte fin de catre regizor, pentru a echilibra raportul trecut-prezent.Contraponderea muzicala incearca sa anihileze tacerea, fapt ce reuseste pe alocuri. Isi gasesc astfel locul bucati interbelice, Mozart, dar si Metallica. (Andrei Zbarnea, Revista Semne Bune)

“Calm si intens, patrunzator si coplesitor este ritmul artistic al piesei, ritmului inimii celor patru actori de pe scena, un ritm al inimii contagios, a carui energie feerica se raspandeste inspre public, preschimbandu-se in suspine si momente meditative.Marea iubire a lui Sebastian nu este povestea fara de sfarsit, dar e acea poveste pe care o poti povesti la nesfarsit, pentru ca inima ta obosita vrea s-o auda pentru a-si confirma ca n-a inghetat de tot in superficialitatea asidua a acestor vremuri predominant asentimentale.”(Judy Florescu, Ziarul Metropolis)

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2014
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri