Setari Cookie-uri

Amintirile unei nonagenare. Calatoriile mele, scriitorii mei

As vrea sa fumez opium, ingropata in faldurile unui kimono; vreau sa ma ingrop in bibliotecile din Oxford; vreau sa ratacesc o luna intreaga prin Louvre.

Produs publicat in 2014 la Humanitas si disponibil pe Elefant.ro
Autor: Antoaneta Ralian
Pret: 18,75 lei

Prezentare

Mi-e teama ca o sa imbatranesc, ca o sa implinesc termenii contractului care s-o fi incheiat in cer la nasterea mea, ca o sa-mi inchei misiunea pe pamant (care o mai fi si asta?) si ca tot n'o sa cunosc inca viata. Viata asta pe care am asteptat-o in toata tineretea mea, resemnata in atmosfera clorotica din Roman, resemnata in existenta anodina din Bucuresti, resemnata in speranta ca va veni, ca va izbucni cu tot tumultul ei.

Viata alaturi de tine, dragule, dar cu multe calatorii, cu oameni mereu noi si interesanti, cu peisaje schimbatoare, cu mari (eu n-am fost inca niciodata pe un vapor)...

Vreau sa merg in carciumioarele din Harlem si sa ascult muzica de negri. As vrea sa fumez opium, ingropata in faldurile unui kimono; vreau sa ma ingrop in bibliotecile din Oxford; vreau sa ratacesc o luna intreaga prin Louvre. Vreau sa ma plimb cu un iaht, vreau sa fiu invitata in manoarul unui baronet care se trage din William the Conqueror si sa-i studiez galeria de armuri, vreau sa ascult, in amurg, indepartandu-ne din ce in ce, serenada unui gondolier. Vreau, vreau, vreau... (din Jurnalul unei femei maritate, 31 decembrie 1949)

Citește și:

Foto prima pagina: albume foto vintage, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.