Setari Cookie-uri

Kyra Kyralina in cinematografe!

Castel Film va lansa in aceasta toamna cea mai recenta ecranizare a nuvelei lui Panait Istrati, Kyra Kyralina. Premiera in cinematografe va avea loc luna viitoare, pe 5 septembrie.

Comunicat de presa

Castel Film va lansa in aceasta toamna cea mai recenta ecranizare a nuvelei lui Panait Istrati, Kyra Kyralina. Premiera in cinematografe va avea loc luna viitoare, pe 5 septembrie.

Filmul, in regia lui Dan Pita, spune povestea unei frumoase si misterioase femei care, alaturi de mama ei, ajunge sa isi vanda farmecele barbatilor. Ecranizarea, care are o aura orientala, aduce pe marile ecrane atmosfera magica intalnita in 1001 nopti.

Din distributie fac parte: Iulia Cirstea, Iulia Dumitru, Stefan Iancu, Corneliu Ulici, Florin Zamfirescu, Andrei Runcanu, Ovidiu Niculescu.

Imaginea a fost realizata de Dan Alexandru, muzica Adrian Enescu costumele sunt semnate de Oana Paunescu.

Personalitate marcanta a cinematografiei romanesti si a Generatiei 70, Dan Pita a impus o stilistica originala inca de la debutul sau (scurtmetrajul Viata in roz, 1970). Alaturi de Lucian Pintilie, Mircea Daneliuc si Alexandru Tatos, Dan Pita a fost un adept al minimalismului si neorealismului, linie preluata apoi de regizorii Noului Val Romanesc. Concurs (1982), Faleze de nisip (1983) sau segmentele Nunta de piatra (1972) si Duhul aurului (1974) sunt doar cateva dintre filmele care l-au consacrat. In 1986, Pas in doi primeste Ursul de Argint la Festivalul International de la Berlin, iar 6 ani mai tarziu Hotel de lux castiga Leul de Argint la prestigiosul Festival de Film de la Venetia.

Citește și:

Iulia Cistea este unul dintre cele mai apreciate top modele din America. Ea a devenit imaginea celor mai cunoscute branduri printre care Armani (campania Bagutta), Gianfranco Ferre Jeans, Agatha Ruiz de la Prada, Pepe Jeans (campania Andy Warhol), Pull and Bear, Mango, L’Oreal sau Garnier si a realizat numeroase pictoriale pentru Vogue, Elle, Marie Claire, Shopping Report. A colaborat cu nume mari din lumea modei precum Kenneth Willardt, Txema Yeste sau Alexei Hay. Remarcata imediat in strainatate, Iulia se bucura de succes in afara Romaniei. Rolul Kyralinei reprezinta primul rol amplu in cinema, dupa aparitia in thrillerul american Werewolf: The Beast Among Us (2012).

Actrita a Teatrului Masca, Iulia Dumitru a excelat in piesele carageliene si nu numai prin farmec si umor. Prin gesturi delicate, dar ferme, Iulia combina perfect acel sarm al vremurilor de odinioara cu iesirile isterice caracteristice personajelor interpretate. Dupa un scurt rol secundar in Amintiri din Epoca de Aur 1 (omnibusul produs de Cristian Mungiu), Iulia Dumitru revine in forta pe ecrane in pasionantul si controversatul rol al Kyrei.

Citește și:

Castel Film este un studio de productie important din Romania. Multe dintre filmele turnate aici s-au bucurat de succes de box office la nivel mondial. Cel mai cunoscut ramane Cold Mountain. Printre lungmetrajele realizate de Castel Film, amintim de Le Concert si Train de Vie (Radu Mihaileanu), Nunta muta (Horatiu Malaele)

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.