Setari Cookie-uri

Povestea asasinarii senatorului Robert F. Kennedy

Bobby re-imagineaza una dintre cele mai tragice nopti din istoria Americii. Urmarind povestile a 22 personaje fictive, aflate in Hotelul Ambassador in acea zi fatidica in care speranta prezidentiala, Senatorul Robert F. Kennedy a fost impuscat, scenaristul/regizorul Emilio Estevez si o distributie de inalta tinuta creeaza o prezentare intima a unei Americi care se indrepta implacabil spre un moment de schimbari zguduitoare.

“Bobby” re-imagineaz una dintre cele mai tragice nopi din istoria Americii. Urmrind povetile a 22 personaje fictive, aflate in Hotelul Ambassador in acea zi fatidic in care sperana prezidenial, Senatorul Robert F. Kennedy a fost impucat, scenaristul/regizorul Emilio Estevez i o distribuie de inalt inut creeaz o prezentare intim a unei Americi care se indrepta implacabil spre un moment de schimbri zguduitoare. Diverse personaje lupt cu prejudecile, nedreptatea, haosul i chiar propriile viei personale complicate, cutand o ultim licrire de speran in idealismul lui Kennedy. Explorand experienele diverse ale unor oameni obinuii, filmul aduce un omagiu unui om cu totul neobinuit i prezint un instantaneu al acelui moment emblematic din istorie.

Combinand in mod abil datele istorice, ficiunea i destinul, povetile umane intreesute prezentate in “Bobby” se deruleaz pe data de 4 iunie 1968. Filmul incepe reconstituirea zguduitoare a acelei zile catalizatoare cu numai cateva ore inainte de asasinarea lui Kennedy, cand participanii la recepie, artitii, angajaii hotelului i personalul campaniei sosesc la hotel, pregtindu-se pentru seara cea mare. Printre acetia se numr portarul pensionat al hotelului (ANTHONY HOPKINS), care pare s nu poat renuna la locul unde venea atat de des, astfel incat acum joac ah in holul cel mare impreun cu un alt coleg pensionar, Nelson (HARRY BELAFONTE); actualul administrator al hotelului, Paul Ebbers (WILLIAM H. MACY), un om de afaceri cu suflet bun, dar plin de defecte, a crui soie, Miriam (SHARON STONE), este coafeza hotelului; centralista hotelului, Angela (HEATHER GRAHAM), care sper c aventura ei cu Ebbers ii va asigura avansarea, spre nemulumirea colegei sale Patricia (JOY BRYANT); personalul din buctria hotelului, intre care eful bigot Timmons (CHRISTIAN SLATER), eruditul sous chef Edward Robinson (LAURENCE FISHBURNE); lucrtorii hispanici Jose (FREDDY RODRIGUEZ), care ar prefera s urmreasc un meci foarte important de baseball jucat de Dodgers in seara respectiv, i Miguel (JACOB VARGAS); i chelneria din cafeneaua hotelului, Susan (MARY ELIZABETH WINSTEAD), proaspt sosit din Ohio i cu sperana c va deveni o mare vedet.

Printre oaspeii hotelului se numr: cantreaa alcoolic Virginia Fallon (DEMI MOORE), care urmeaz s il prezinte pe Senator la petrecere; soul ei frustrat, Tim (EMILIO ESTEVEZ); o tanr mireas (LINDSAY LOHAN) care urmeaz s se cstoreasc in curand cu un tanr (ELIJAH WOOD), pentru a-l salva de la plecarea in Vietnam; i un personaj monden de pe Coasta de Est (MARTIN SHEEN) impreun cu mai tanra sa soie (HELEN HUNT), care au venit in California intr-o a doua lun de miere, puin forat. La Ambassador s-au mai adunat susintorii lui Kennedy din campanie, printre care tinerii i devotaii si aghiotani, Wade i Dwayne (JOSHUA JACKSON i NICK CANNON); insistenta jurnalist ceh Lenka (SVETLANA METKINA); i voluntarii inceptor Jimmy i Cooper (BRIAN GERAGHTY i SHIA LEBEOUF), a cror zi de lucru pentru campanie este radical schimbat dup ce se intalnesc cu un traficant de droguri (ASHTON KUTCHER) care ii iniiaz in experiena de trist faim a utilizrii de LSD.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.