Setari Cookie-uri

Povestea asasinarii senatorului Robert F. Kennedy

Bobby re-imagineaza una dintre cele mai tragice nopti din istoria Americii. Urmarind povestile a 22 personaje fictive, aflate in Hotelul Ambassador in acea zi fatidica in care speranta prezidentiala, Senatorul Robert F. Kennedy a fost impuscat, scenaristul/regizorul Emilio Estevez si o distributie de inalta tinuta creeaza o prezentare intima a unei Americi care se indrepta implacabil spre un moment de schimbari zguduitoare.

Ziua cand Bobby Kennedy a inut discursul victoriei in California, pornind pe drumul care prea s il conduc spre poziia de Preedinte al Statelor Unite, este o zi care inc obsedeaz America. A fost o perioad care nu a semnat cu nimic altceva - o epoc de rzboi i disensiuni violente. Intr-o Americ in care totul prea s se destrame, Kennedy era unicul candidat care prea capabil s uneasc oameni de rase, clase sociale i credine diferite. Dup ce ii pierduse propriul frate intr-un episod violent, inimaginabil, el se transformase intr-un susintor public pasionat, dar pragmatic, al crerii unui nou viitor pentru America - unul care s caute, dincolo de retoric, idei credibile pentru a pune capt srciei, rasismului, nedreptii i mai ales epidemiei galopante de acte violente. Un campion al celor din "ealonul doi", un brbat comparat cu simboluri culturale magice precum Dylan sau membrii formaiei Beatles, Kennedy a fost un politician care a ptruns in teritorii unde niciun alt om politic nu a mai ajuns vreodat, inainte sau dup el.

Dar viziunea lui Bobby referitoare la ceea ce ar fi putut fi posibil nu a avut niciodat ansa de a fi explorat. El a fost impucat, impreun cu alte cinci persoane, la scurt vreme dup miezul nopii, in buctria Hotelului Ambassador, la numai cateva minute dup ce inuse discursul victoriei, prbuindu-se in braele unui picolo mexican. In varst de 42 de ani, impucat in cap de aproape, Kennedy avea s moar o zi mai tarziu. Celelalte cinci victime au supravieuit. In ciuda tuturor ocurilor pe care le mai primise naiunea - asasinarea lui John F. Kennedy i Martin Luther King (care a fost ucis cu numai dou luni inaintea lui Bobby), violena cumplit a rzboiului din Vietnam i protestele derulate in ar - moartea lui Bobby Kennedy a afectat milioane de americani, care au simit c aceasta a fost suprema lovitur dat idealismului american. Muli au rmas intrebandu-se i ateptand un moment cand acel gen de speran i credin intr-o Americ mai bun ar putea reveni.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.