Setari Cookie-uri

Ratatouille, cel mai original film de animatie al anului

Regizorul premiat cu Oscar Brad Bird si uimitorii povestitori de la Studiourile de Animatie Pixar va prezinta RATATOUILLE, cea mai originala comedie a verii, despre una dintre cele mai putin probabile prietenii imaginabile.

- Anton Ego, cel mai puternic critic culinar din Paris, poate s fac un restaurant celebru sau falimentar, dintr-o singur cronic. Biroul lui Ego are form de sicriu.

- Pentru a economisi timp, artitii de la Pixar au eliminat un detaliu: niciunul dintre personajele umane din "Ratatouille" nu are degete la picioare.

- Echipa de producie a creat peste 270 alimente in computer. Fiecare fel de mancare a fost preparat i aranjat intr-o buctrie adevrat, apoi fotografiat pentru referin... i mancat.

- In timpul cercetrilor derulate in Paris, echipa de producie a fcut peste 4 500 fotografii de referin.

- In timp ce inregistra replicile pentru o secven in care Remy il imbrieaz pe tatl su, Django, Patton Oswalt (vocea lui Remy) chiar l-a imbriat pe regizorul Brad Bird, pentru a obine un sound realist.

- Pentru a-i "lefui" abilitile culinare, regizorul Brad Bird i productorul Brad Lewis s-au bucurat de multe ore, multe mese cu multe feluri de mancare la restaurantul lui Thomas Keller, The French Laundry din Napa, plus multe restaurante fine din Paris. In plus, Brad Lewis a fcut un curs intensiv de dou zile in buctria de la The French Laundry, impreun cu Keller i echipa acestuia.

- Personajul Skinner, buctarul-ef de la Restaurantul Gusteau, are 1,10 m inlime i un oarecare complex al lui Napoleon. Sir Ian Holm, vocea lui Skinner, este cu 60 cm mai inalt decat Skinner i a jucat rolul lui Napoleon Bonaparte de trei ori in ilustra sa carier.

- Numele de Skinner este inspirat dup cel al psihologul behaviorist B.F. Skinner, celebru pentru experimentele sale cu obolani.
- Pentru a crea un morman de gunoi cu aspect realist, artitii au fotografiat i cercetat modul in care se descompun produsele reale. 15 tipuri diferite de produse au fost lsate s putrezeasc, apoi fotografiate, printre acestea numrandu-se mere, fructe de pdure, banane, ciuperci, portocale, broccoli i salat verde.

- O sticl de vin din magazinul adevrat al lui John Lasseter, din Sonoma Valley, poate fi vzut in film: este o sticl de Lasseter Cabernet Sauvignon.

- "Ratatouille" este al treilea film al lui Brad Garrett pentru Pixar. El a fost vocea unui gandac pe nume Dim (A Bug's Life), un pete-balon pe nume Bloat (Finding Nemo), devenind acum un buctar francez mort, pe nume Auguste Gusteau, care apare in film ca un spirit, produs al imaginaiei lui Remy.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.