Daca mai exista oameni care se sufoca, ii rugam sa ni se alature.

Daca mai exista oameni care se sufoca, ii rugam sa ni se alature.
Kudika
8 Octombrie 2007

De niste ani buni, in fiecare zi, Bucurestiul ne otraveste. Si ne-a ajuns. Gata. Nu mai vrem!

De niste ani buni, in fiecare zi, Bucurestiul ne otraveste. Si ne-a ajuns. Gata. Nu mai vrem!

Nu mai vrem sa traim intr-un oras in care se produc in fiecare luna 273 de tone de praf si 125 de tone de plumb. Intr-un oras in care daca stai o ora pe un bulevard central te apuca durerea de cap si daca stai 4 ore e ca si cum ai fi fumat un pachet de tigari. Intr-un oras in care fiecare dintre noi avem doar 3 mp de spatiu verde, fata de cei 50 mp recomandati de O.M.S. si din care in ultimii 15 ani au disparut peste 17 milioane mp de spatii verzi.

Ne luptam cu fumatorii din birouri si din baruri. Ii inchidem in custi de sticla sau ii exilam in locuri din ce in ce mai urate si mai intunecate, cat mai departe de ochii si mai ales de plamanii nostri, dar cu cele 1,5 milioane de masini care polueaza Bucurestiul in fiecare zi nu suntem in stare sa facem nimic. Pentru ca asa e la noi. Fiecare asteapta ca cineva, altcineva, niciodata el!, sa vina si sa indrepte lucrurile.

Ei bine, noi nu am mai vrut sa asteptam. Si ne-am alaturat celorlalte voci si companii care au inceput deja lupta pentru un oras mai curat. Alaturi de ei vom face ce stim noi mai bine: vom incerca sa ii convingem pe oameni ca fiecare trebuie sa faca ceva pentru a schimba situatia.

Pentru aceasta, de la inceputul lunii iulie, Odyssey a lansat “Reciclatorii”, un program de reciclare si de educare prin care ne propunem cateva lucruri extrem de simple.

In primul rand, intern, vom continua sa reciclam hartia. Ne-am convins ca merita. Acum insa o facem organizat - avem cosuri speciale pentru asa ceva si o persoana care se ocupa ca aceasta hartie sa ajunga la punctele de reciclare. In plus, i-am rugat pe clientii si partenerii nostri sa ni se alature in acest demers. Cosurile speciale pentru hartie au fost din partea casei.

Am inceput din luna august sa folosim exclusiv hartie reciclata. Am constatat cu bucurie ca, in ciuda legendelor urbane, aceasta hartie are aceleasi calitati ca cea normala folosita pana acum. Culoarea difera un pic dar este doar un amanunt.

Si, cel mai important lucru, vom incerca sa-i facem pe bucuresteni sa inteleaga ca trebuie sa se schimbe.

Ca trebuie sa inceapa sa judece si mai ales, sa actioneze diferit. Sa recicleze. Sa foloseasca becuri economice. Sa renunte macar de cateva ori pe luna la masina si, poate, sa mearga mai mult cu metroul sau pe jos.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.