Setari Cookie-uri

Lulus song

Muzica face parte integranta din viata mea. Indiferent ca sunt acasa sau la birou, in apropierea mea sigur se aude muzica. Am nevoie de ea asa cum altii au nevoie de cafea. Asa ca azi vreau sa fac o propunere.

Muzica face parte integranta din viata mea. Indiferent ca sunt acasa sau la birou, in apropierea mea sigur se aude muzica. Am nevoie de ea asa cum altii au nevoie de cafea. Asa ca azi vreau sa fac o propunere.

Tin minte ca era o piesa cand eram eu mica, undeva in urma cu vreo 15-17 ani, pe care o ascultam cu o deosebita placere de fiecare data cand o prindeam la radio. Si fredonam si eu cu foc refrenul: “Nah neh nah”. Pe atunci habar nu aveam cine sunt Vaya con Dios sau ca lor le apartine mult iubita mea piesa.

Mai tarziu am descoperit “Don't cry for Louie” (aparuta in 1988) si “What's a woman” (cea mai de succes piesa a formatiei, lansata in iunie 1990 devenind hitul numarul 1 in Olanada ) si am facut legatura. Am cumparat, in timp, cateva din albumele lor si m-am indragostit de stilul si piesele lor dar mai ales de vocea ei. Cand spun vocea ei, ma refer la Dani Klein, fondatoarea trupei Vaya con Dios, alaturi de Dirk Schoufs si Willy Lambregt.

Desi trupa, nascuta in 1986, este belgiana, numele lor este de origine hispanaica fiind adoptat dupa vizionarea unui documentar despre cartierul cubanez din Miami in care pe un zid se vedea scris “Vaya con Dios” care inseamna “du-te cu Dumnezeu”.

Succesele lor internationale au fost “Just a friend of mine”, “What's a woman”, “ Nah, neh, nah”, “Don't cry for Louie”, “Puerto Rico”, “Heading for a fall” (una din preferatele mele), “Johnny” si “Don't break my heart”.

Totusi, piesa care m-a facut sa ma gandesc azi la aceasta formatie este “Lulu's song”. Aceasta a aparut pe albumul “What's a woman: The blue sides of Vaya con Dios” lansat in noiembrie 1998. Eu l-am descoperit cativa ani mai tarziu si a devenit preferatul meu. Dintre piesele mele preferate continute de acest album, fac parte si “Pack tour memories” si “Philadelphia”. De fapt, intregul album merita ascultat cu atentie la cuvinte si sufletul deschis pentru a fi patruns de senzatiile unice pe care ti le provoaca vocea inconfundabila a Daniei Klein.

Va propun sa ascultati “Lulu's song”, aceasta minunata piesa in care se vorbeste despre viata intr-un stil care te trimite cu gandul la cartierele sarace ale Irlandei de inceput de secol douazeci.





Un articol de Andrea Balint
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.