Setari Cookie-uri

Advertorial Frumusetea merge mana-n mana cu sanatatea.

Daca te-ai familiarizat cu cifra factorului de protectie si experienta ti-a confirmat ca faci alegeri bune in acest sens, niciodata nu strica un sfat in plus. Uneori, o afectiune sau un tratament medicamentos iti pot crea probleme in momentul expunerii la soare.

Advertorial

Ca sa-ti protejezi cat mai bine parul si pielea in timpul vacantelor, alege produsele dupa sfatul specialistilor Sensiblu.

Atentie la pielea sensibila

Exista multe produse destinate acestuin tip sepecial de piele. Uneori, un simplu ingredient poate provoca o reactie neasteptata. Daca pielea ta reactioneaza de obicei la un produs nou sau apar deseori iritatii in timpul expunerii la soare, ar fi bine sa alegi produse dermatocosmetice, pe care le gasesti in farmacii. Sunt produse care fac legatura intre un produs cosmetic de infrumusetare si cele tratament, care au grija de piele, mentinandu-i deopotriva frumusetea si sanatatea. Au o formula compatibila cu pielea, scalpul sau parul, sunt hipoalergene si pot sustine sau ajuta un tratament cutanat.

Sfaturi competente

Produsele dermatocosmetice sunt realizate in laborator, sub atenta supraveghere a medicilor si sustinute de studii clinice care ne asigura ca pielea va fi bine ingrijita si va ramane sanatoasa. Un farmacist cunoaste formulele acestor produse si te poate sfatui care se potriveste tipului tau de piele si nevoilor de moment, dar si la cat timp e bine sa reaplici.

Probleme ascunse

Parfumurile si medicamentele pot face pielea expusa la soare sa reactioneze intr-un mod nefericit. Aproape 75% din cazurile de reactii cutanate – iritatii, eruptii sau hiperpigmentare – sunt date de aceste substante pe care in mod obisnuit nu le consideram periculoase.Cand urmezi un tratament medicamentos, e bine sa intrebi medicul care sunt riscurile in timpul expunerii la soare. Daca n-ai apucat sa intrebi medicul ce produse sunt mai potrivite, farmacistul te poate sfatui ce produs cu protectie solara sa alegi in functie de sensibilitatea pielii si de cea pe care o aduce tratamentul.

Plante pacalitoare

Un simplu ceai sau un tratament naturist poate sensibiliza pielea, producand reactii alergice sau pete.
Patrunjelul, sunatoarea sau teiul sunt plante medicinale des folosite si care au efect fotosensibilizant. E bine sa renunti la ajutorul lor pe timpul vacantei sau sa-ti asiguri o protectie inalta, iar sfatul specialistilor din farmacii poate fi salvator pentru aspectul pielii tale.

Vizionare placuta


Kudika
5 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.