Setari Cookie-uri

Lectii de nonconformism pe motocicleta

Descopera povestile din spatele legendei Harley Davidson duminica de duminica, pe Discovery. Episoadele vor fi difuzate pe 18 si 25 septembrie, de la ora 22:00.

Motocicletele sunt simboluri ale libertatii. Pornesti la drum spre o destinatie, apesi pe acceleratie, incetinesti si te bucuri de peisaj, uneori schimbi ruta. Pe scurt, te lasi furat de peisaj, explorezi, te abati de la cararile batatorite. Cand vine vorba de nonconformism, o motocicleta poate fi un profesor foarte bun.

Atunci cand toate par sa se fi aglomerat in viata ta si vrei sa uiti macar pentru cateva zeci de minute de toate grijile si rutina care deja ti se repeta in minte in fiecare dimineata, o plimbare cu motocicleta este una dintre cele mai bune decizii pe care le-ai putea lua. Fie ca esti pasager sau ai permis, libertatea pe care o simti atunci cand se tureaza motorul si aerul te invaluie nu se compara decat cu adrenalina unui sport extrem.

Harley Davidson

Una dintre cele mai celebre motociclete este Harley Davidson iar povestea ei este cea a unor oameni care au renuntat niciodata la visul lor si si-au trait viata conform propriilor reguli, pentru a reusi. Astazi, motocicletele Harley Davidson sunt adevarate simboluri ale libertatii pentru toti cei care le-au vazut gonind pe autostrazi, dar in 1903 ele simbolizau tipuri diferite de libertate. Pentru inginerul Bill Harley, eliberarea de sub tutela familiei, pentru Walter Davidson libertatea de a goni fara frane pe o pista plina de oameni care-l aclama, iar pentru Arthur Davison sansa de a-si demonstra potentialul, libertatea de a fi el insusi.

Citește și:

Femeile au fost inca de la inceput alaturi de mototcicletele Harley Davidson, profitand de libertatea pe care acestea o reprezentau. In 1915 Effie si Avis Hotchkiss au devenit primele motocicliste care traversau America de Nord de la Est la Vest si au facut-o la bordul unui Harley. Curajul acestor motocicliste a inspirat un alt personaj: Reya, femeia pilot care nu da inapoi din fata unei provocari sau a unei curse. Daca inca nu ai experimentat calatoria cu motocicleta te sustinem sa o incerci – chiar daca ai putea avea impresia ca este un sport pentru barbati, te asiguram ca din ce in ce mai multe femei sunt atrase de motoare si isi iau chiar si permis de conducere.

Te poti apropia mai mult de experienta motoarelor in noua miniserie filmata de Discovery Channel in Romania, in colaborare cu Castel Films. Patrunzi in culisele curselor de pe motodromurile de la inceputul secolului XX si arunci o privire rapida in viata mai multor personaje care au un singur lucru in comun: urmaresc un vis si sfideaza regulile societatii pentru a-l atinge. Un exemplu de curaj – daca iti doresti ceva cu adevarat nu te opresti din drum pana nu il obtii. Protagonistii seriei Harley and The Davidsons nu sunt singurii implicati in construirea companiei si a motocicletelor. Sotiile lor au la randul lor un rol semnificativ in consolidarea companiei, dovedindu-se la fel de indraznete si nonconformiste ca insasi motocicletele Harley Davidson.

Citește și:

Pe langa lucrurile pe care le vei afla din culisele curselor si a motocicletelor vei urmari si trei povesti de dragoste care pastreaza farmecul retro al inceputului de secol. Miniseria urmareste in cele trei episoade atat evolutia companiei cat si evolutia celor 3 cupluri din film.

Clara Biesel este o jurnalista indrazneata care devine sotia lui Arthur Davidson, talentatul director de vanzari, contribuind totodata decisiv la formarea retelei de reprezentante Harley Davidson. Timidul Bill Harley se indragosteste de nonconformista Anna Jachtuber care, plina de viata, sfideaza normele rigide ale societatii din acele vremuri, sprijinind visul acestuia. Emma Rosenheim este o barmanita plina de vise, care devine sotia presedintelui companiei Walter Davidson, iar povestea celor doi este la fel de palpitanta ca intrecerile pe motodrom in care Walter concureaza pentru a aduce notorietate companiei.

Citește și:

Descopera povestile din spatele legendei Harley Davidson duminica de duminica, pe Discovery. Episoadele vor fi difuzate pe 18 si 25 septembrie, de la ora 22:00. Ai timp suficient sa te indragostesti de motociclete, iar povestile, costumele si personajele te vor cuceri din primele minute.

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.