Setari Cookie-uri

Cum sa vizitezi Europa de trei ori mai ieftin

Cine nu viseaza la cat mai multe vacante pe an? Eu, una, as trece in fiecare saptamana cate o noua destinatie in agenda si cum prind ocazia, cum imi iau valiza si-am plecat. Dar ce te faci cand visezi cu ochii deschisi sa vezi cat mai multe, insa bugetul nu prea te ajuta? Am descoperit eu un secret pe care sigur il vei folosi de cate ori vei avea ocazia. Il cheama Smart Connection, e adus de Vola si cu el vizitezi dintr-un foc cel putin trei orase europene. Cum asa? Cu escale destepte, bani putini si bineinteles, cu sfaturi de travel, atractii turistice, cazare ieftina si locuri unde sa mananci pe saturate local cuisine.

Eu ma gandesc sa ma prinda toamna in Porto, Portugalia. Ceva vin bun. Ceva fructe de mare. Ceva fado intr-o taverna traditionala. Nu suna tocmai rau, nu-i asa? Suna chiar minunat, daca pe lista vacantei de toamna (ma gandesc serios sa patentez asta!) adaug Bruxelles si Milano. Nu doar ca vad trei orase, ba mai mult: vad trei tari si trei culturi extrem de diferite. Asadar, iata mai jos, planul de bataie:

1. Cand pleci in Porto? Pe 15 noiembrie! Si ce faci primul lucru cand aterizezi? Pai… vad Bruxelles-ul.

Tocmai asta e farmecul lui Smart Connection (asta si pretul de trei ori mai ieftin!): ca pleci in Porto, dar mai intai, faci un ocol prin Bruxelles. Ai la dispozitie o escala de o zi! Si cate nu poti face intr-o zi in capitala Belgiei?

* Poti alege turul orasului intr-un autobuz supraetajat, bifand astfel cateva obiective turistice de neratat: Parlamanetul European, faimoasa Grand Place (Piata Mare), inconjurata de casele breslelor, Primaria orasului, Casa Regala, si asta cu doar 32 euro!

Citește și:

Vacanta Burxelles

* Poti vizita Parcul “Mini Europe” – unde vei vedea miniaturile oraselor vechiului continent, si de unde te poti inspira pentru calatorii viitoare. Pretul: 25 euro/persoana.

* Fa un efort, si mergi pana la Gent si Bruges. Macar pentru faptul ca in Bruges a calcat Collin Farrel l, cand a filmat… “In Bruges”. Si-apoi ai atatea stradute pe care sa te plimbi! La doar o ora de mers cu masina din Bruxelles, te asteapta Catedrala Sf. Bavo, Belfort – turnul cu clopotnita din Gent, Castelul Contilor (Gent), croaziera pe canalele orasului. Ceva mai incolo, in Bruges, Goticul si monumentele medievale te vor impresiona: Piata Grote Markt, Biserica Doamnei Noastre (unde vezi “Madonna si pruncul” de Michelangelo), Muzeul Folclorului. Excursia dureaza aproximativ 10 ore si scoti din buzunar 51 euro/persoana!

Citește și:

2. Dupa un somn bine-meritat, urmeaza zborul catre Porto.

Si nu numai ca ai timp sa iti reincarci bateriile (si cu un pahar bun de vin) dar te sfatuim ce & cum sa faci, sa te bucuri de atractiile orasului la bani putini. Aproape de Atlantic, Porto inseamna nu doar minunata licoare ce poarta numele acestui oras, dar si o bucatarie delicioasa cu multe fructe de mare. Si… daca-ti plac ciudateniile sau experimentele culinare “deosebite”, poti fi si tu “tripeiro” – adica mancator de burta. Ciorba de burta este extrem de populara aici. Dar si faimoasele tapas iti vor fi pe plac si in loc de pranz (daca tot mergi la plimbare) merge si un senvis condimentat, cu sos de bere, denumit “francesinha”. Daca urci Torre dos Clerigos (240 de scari) scapi de ceva calorii din senvisul acesta si faci loc altora din… vin, de exemplu.

Citește și:

Vacanta Porto

Ceva gotic, putin Baroc, mult medieval, influente romane si multe locuri de vazut:

* Ponte de Luis – un pod-monument ce ii face concurenta lui Eiffel iti va oferi o priveliste minunata asupra cartierului pitoresc Ribeira, cu faimoasele fatade colorate ale caselor.

* Biserica Sfantului Francisc – o minunata cladire Baroca - este de neratat. Mercado do Bolaho este o piata atat de chic, incat si Jamie Oliver a vizitat-o. E aproape de Gara Sao Bento (unde ai de admirat un mozaic de 20 000 de piese).

* Poti merge cu barca pe Douro (unde Douro se intalneste cu oceanul e minunat) si apoi la deliciosul Castel al Branzei.

* Daca mai ai timp, viziteaza Muzeul de Arta Contemporana de la Serralves. Si apoi pierde-te prin vastele-i gradini.

* Degusta vinul zonei si pe timp de seara, ia cluburile de jazz si fado la pas. Vezi in care te regasesti, dar nu rata Cafeneaua Majestic – un superb monument Art Nouveau! – unde poti citi o carte aleasa din Libraria Lello.

Citește și:

* Daca mergi cu un buget economic, poti sta la hotel de 2 stele cu 50 euro pe noapte, iar pentru 5 stele, 160 euro. O masa pentru doua persoane nu va costa mai mult de 28 euro, iar transportul public costa putin peste 1 euro per bilet.

3. A doua escala, si al treila oras va incununa acest 3 City Break cu buget redus

Milano este un adevarat monument de arhitectura. Cu un tur de 90 de minute, cu autobuzul, poti ajunge la Castelul Sforzesco, Piazza Duomo si Treatrul Scala. Sau poate in 90 de minute vrei sa vezi Via Montenapoleone, Cenacolo di Leonardo Da Vinci. Ori poate Centrul Expozitional Fiera, Hipodromul si San Siro.

Vacanta Milano - Lacul Como

* Nu rata o excursie la Lacul Como. Excursii cu ambarcatiuni, prin toate satele si orasele de pe lac. Farul Volta, un loc de unde intreaga panorama poate fi admirata, sau Isola Comancina plina de ruine bizantine. O astfel de excursie costa 91 euro de persoana si e o binecuvantare vizuala dar si senzoriala – sa zicem doar ca dupa 9-10 ore in clima mediteraneana n-o sa vrei sa-ti aduci aminte ca e noiembrie acasa.

Citește și:

Te-am convins ca trebuie sa mai incluzi doua destinatii in plus in vacanta ta? Daca da, nu uita ca e bine sa iti iei biletul cat mai din timp! Porneste intr-o aventura printre cele mai frumoase capitale din Europa!

Sursa Foto Front Page: pixabay.com

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.