Prooptiki Romania are placerea sa va anunte lansarea pe DVD a filmului „Bobby”, povestea asasinarii senatorului Robert F. Kennedy.

Jessica Alba si Braun invita femeile sa se sustina reciproc prin lansarea campaniei breakfree

Nominalizat in 2007 la Globul de aur, filmul reconstituie intamplarile din 4 iunie 1968, una din cele mai promitatoare si mai tragice zile din istoria Statelor Unite. Senatorul Robert F. Kennedy, inscris in cursa electorala pentru presedintie, castigase alegerile preliminare din California si tinea discursul victoriei. Doar cateva ore mai tarziu era impuscat mortal, stingand astfel speranta de mai bine a milioane de americani. Principiile sale sunt însă vii, imortalizate în aceasta peliculă cu valoare documentară.

22 de personaje fictive, aflate in hotel la momentul crimei, reconstituie, prin prisma propriilor drame, iluzii si sperante, intamplarile din ziua victoriei electorale si tragicul asasinat care avea sa puna capat mandatului inca neinceput al lui Robert F. Kennedy. O distributie impresionanta da viata celor 22 de personaje-cheie: Anthony Hopkins, Helen Hunt, Ashton Kutcher, Demi Moore, Emilio Estevez, Heather Graham, Laurence Fishburne, Lindsay Lohan, Sharon Stone, William H. Macy etc.

Pentru a reconstitui convingător contextul socio-politic al anilor ’60, scenaristul și regizorul Emilio Estevez a recurs la o tactică regizorală originală: în loc să-i delege unui actor misiunea de a-l întruchipa pe RFK, a folosit imagini de arhivă în care senatorul însuși ține discursuri despre pace și toleranță, dreptate și justiție, valori vitale pentru întreaga umanitate, în orice epocă și în orice colț al lumii, indiferent de rasă, religie sau clasă socială. «Nu vreau să fac parte din Statele Unite, nu vreau să fac parte din poporul american și să se scrie despre noi așa cum s-a scris despre Roma: “Au făcut un deșert și l-au numit pace“», declara Robert F. Kennedy. «Produsul intern brut nu ia în considerare sănătatea copiilor noștri, calitatea educației lor sau bucuria jocului lor. Nu include frumusețea poeziei sau temeinicia căsniciilor noastre, inteligența dezbaterilor publice sau integritatea oficialilor noștri. Nu ne măsoară nici simțirea, nici curajul, nici înțelepciunea și nici învățătura, nici compasiunea și nici devotamentul față de țară, măsoară tot […], mai puțin acele lucruri care fac ca viața noastră să merite pentru un timp. »

Oscar-ul pentru cel mai bun film strain, La Grande Bellezza, intra in cinematografe!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: